EN

Filmidé-konkurranse

Hvis du skulle lage en film om framtiden vår, som følge av klimaforandringer – hva ville den handle om?

Drømmer du om å lage film? Er du opptatt av miljøet, eller kanskje du bare liker å bruke fantasien din når du skriver? Vi utfordrer deg mellom 13 og 16 år til å komme opp med en filmidé, som handler om verden 100 år fram i tid som følge av klimasituasjonen vår. 

Hvordan ser jordkloden ut om 100 år, og hvordan lever vi som bor der? Er vi der i det hele tatt? Kanskje vi har flyttet til Mars? Eller er jorda blitt frodigere og grønnere enn noen gang?

Vi i Amandus tror at film kan forandre verden. Derfor ønsker vi at du skal beskrive hvordan framtiden vår vil se ut, som om du skulle lage en film om det. Hvordan du velger å skrive “filmmanuset” ditt er helt opp til deg. Skriveformen er løs, så lenge du passer på å ha i bakhodet at teksten skal være tiltenkt filmlerretet. 

Hvorvidt filmideen din omfavner en spesifikk sjanger – som for eksempel science fiction, action eller romantisk komedie – bestemmer du helt selv. Det viktigste er at filmfortellingen din på en eller annen måte berører den klimasituasjonen vi faktisk står overfor.

Hvordan har klimaforandringene påvirket framtiden vår? Har vi klart å stoppe dem, eller har vi kanskje klart å tilpasse oss dem? Og i så fall – hvordan? 

Den heldige vinneren vil bli plukket ut av Amandusfestivalen i samarbeid med Natur og Ungdom. Premien er å få filmideen din på trykk i Natur og Ungdoms nasjonale Putsj-magasin! I tillegg vil du bli invitert til Amandusfestivalens gjeve prisutdeling, hvor du vil motta en helt egen pris som vinner av denne konkurransen.

Konkurransen er en del av prosjektet Amandus YTRING.

Konkurranseregler:

Dette er en regional konkurranse, som tar imot bidrag fra Lillehammer, Øyer og Gausdal.

I samarbeid med

Du kan laste opp dokumentet som en word-fil eller en PDF.

Filnavn:

Filstørrelse:

Amandusfestivalen tar kun vare på informasjon om navn, epost, telefon, adresse og fødselsår for å kunne komme i kontakt med deg, og for å opprettholde konkurranses begrensninger. I tillegg blir informasjonen brukt til å føre statistikk. Informasjonen som oppgis her blir ikke videreformidlet til andre parter.