Manuskonkurranse

Er du glad i å skrive? Manuskonkurransen for 2023 er i gang.

Er du glad i å skrive og har lyst til å prøve deg med filmideer og filmmanus, inviterer vi deg til årets manuskonkurranse.

Vi vil i 2023 ha et ekstra fokus på hvordan virkeligheten blir fremstilt gjennom film og medier, og hva det har å si for samfunnet vi lever i. Les mer om det prosjektet her. Årets tema for manuskonkurransen speiler derfor dette fokuset.

Årets manustema:
«Hva er virkelighet?»

Temaet kan du selv tolke på din måte. Teksten skal du skrive som en novelle eller et handlingsreferat – ikke som et ferdig manuskript. De beste prosjektene inviteres til et manusverksted i Lillehammer under Amandusfestivalen, der prosjektet blir bearbeidet og gjort om til et ekte filmmanus. Det er disse manusene som blir vurdert av en jury og som konkurrerer om en pris.

Du kan velge å skrive en tekst som er en del av en lengre historie, (eksempelvis tenkt som en episode i en tv-serie eller en scene i en film), men da bør du også ha noen tanker om hvordan din fortelling står i sammenheng med resten.

Hvorvidt filmideen din omfavner en spesifikk sjanger – som for eksempel science fiction, action eller romantisk komedie – bestemmer du helt selv. Det viktigste er at filmfortellingen din på en eller annen måte berører tematikken eller forsøker å gi et slags svar på spørsmålet.

Manuskonkurransen oppsummert:

Forfatterne bak de seks beste manusene blir invitert til et manusverksted under Amandusfestivalen på Lillehammer i slutten av mars. Her får man mulighet til å bearbeide teksten sin videre i samarbeid med en profesjonell manusforfatter. Vinneren kåres under Amandusprisen 30. mars. 

Send inn manus her

Fristen for å sende inn bidrag i manuskonkurransen har gått ut.