EN

Manuskonkurranse

Er du glad i å skrive? Amandus sin manuskonkurranse er i gang!

I år er temaet knyttet opp mot vårt YTRINGS-prosjekt som handler om mangfold foran og bak kameraet.  I dagliglivet lever vi i et mangfold av språk, kulturer, tradisjoner, religioner og livssyn og da er det jo naturlig at dette også kommer frem på film.  Samtidig ser vi at dette yrende mangfoldet  ikke alltid skildres i like stor grad på film, som i verden rundt oss.

Derfor utfordrer vi dere, fremtidens filmskapere, til å gjøre noe med dette! 

Vi inviterer dere til å skrive et manus som på en eller annen måte viser det mangfoldet vi lever i til daglig, og ellers kan manuset handle om hva som helst. 

Dette er manuskonkurranse der alle kan bli med!

Du kan skrive en filmidé, en scene, en tekst eller et ferdig manus. Det er ikke et formelt krav om at du må sette opp teksten din som et manus, her er skriveformen løs, så lenge du passer på å ha i bakhodet at teksten skal være tiltenkt filmlerretet.

Hvorvidt filmideen din omfavner en spesifikk sjanger – som for eksempel science fiction, action eller romantisk komedie – bestemmer du helt selv. Det viktigste er at filmfortellingen din på en eller annen måte berører tematikken.

Lurer du på hvordan du skal komme i gang, kan du sjekke disse tipsene fra manusforfatter Thomas Moldestad, som har laget disse videoene for oss (for en tidligere utgave av festivalen):

Manuskonkurransen oppsummert:

Forfatterne bak de seks beste manusene blir invitert til et manusverksted under Amandusfestivalen på Lillehammer 23. – 24. mars. Her får man mulighet til å bearbeide teksten sin videre i samarbeid med en profesjonell filmskaper. Vinneren kåres under Amandusprisen 26. mars. 

Manusforfatter og klipper Arild Tryggestad leder verkstedet.

Send inn manus her

Du kan laste opp dokumentet som en word-fil eller en PDF.

Filnavn:

Filstørrelse:

Amandusfestivalen tar kun vare på informasjon om navn, epost, telefon, adresse og fødselsår for å kunne komme i kontakt med deg, og for å opprettholde konkurranses begrensninger. I tillegg blir informasjonen brukt til å føre statistikk. Informasjonen som oppgis her blir ikke videreformidlet til andre parter.