• Förebilder mottok Amanduspris i Sverige

  Elin Övergaards kortfilm Förebilder mottok Amandusprisen under Novemberfestivalen denne helgen.
  Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

  Under Novemberfestivalen 2017, kunne Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival for første gang dele ut en egen pris til en av filmene, som automatisk nomineres til en av våre filmkonkurranser i mars 2018. Prisen ble delt ut til kortfilmen Förebilder, regissert av Elin Övergaard.

  Filmen handler om en modellagent som prøver å gjøre en god gjerning under en photoshoot, men som dras med i et spill med fordommer og dømmende blikk.

  Begrunnelsen for prisen:

  Filmskaperne klarer å ta opp et dagsaktuelt og tabubelagt tema på en kreativ og god måte. Filmens spenningsmoment holder publikum interessert, og filmens gjennomgående gode kvalitet og vinkling gir et godt innblikk i potensielt reelle situasjoner. Filmen greier i løpet av kort tid å fremme en ikke så vakker side av en bransje som lever av nettopp det å være vakker. Ubehageligheten rundt seksualiseringen og retusjering av unge jenter er et tema som bør bli lagt mer vekt på, spesielt i medieverden, og denne filmen setter fokus på nøyaktig dette. Filmen viser også hvor vanskelig det kan være å stå alene om en noe “upopulær” mening. For å belyse et krevende og viktig tema på en kreativ og velfungerende måte tildeles filmen Förebilder årets Amanduspris under Novemberfestivalen 2017.

  Förebilder mottar pris under Novemberfestivalen

  Fra prisutdelingen: Filmens fotograf Josua Enblom tok imot prisen. Caroline Alm Legendre, Vårin Amalie Myhre Sjurseth og Eivind M. Nordengen delte ut prisen for Amandus.