• Du er invitert til Amandus YTRING

  Vi lanserer et helt nytt prosjekt som knyttes til festivalen, som har som mål å gjøre filmbransjen mer likestilt og inkluderende for alle.

  Etter høsten og vinterens mange avsløringer om seksuell trakassering i mediebransjen, og de påfølgende kampanjene #metoo og #stilleforopptak, har festivalen tatt initiativet til en ny satsing, Amandus YTRING. Dette er en prosjekt med mål om å gjøre filmskaping mer likestilt og inkluderende for alle.

  Prosjektet er delt inn i flere programposter og underprosjekter, og inkluderer en ny manus- og pitchekonkurranse der prosjekter som fremmer likestilling er i fokus. Konkurransen er åpen for alle under 26 år. Påmeldingsfristen er 8. mars. Mer informasjon og påmelding kan du finne her.

  Ellen Tejle fra Fanzingo og A-märkt lanseres som en programpost, det vil være paneldebatter og diskusjoner, og forskjellige former for markeringer.

  I tillegg annonserer festivalen samarbeid med to internasjonale filmfestivaler, China Women’s Film Festival og Duhok International Film Festival, som bidrar til svært spennende prosjekter.

  Festivalsjef Linda Steinhoff sier:

  Amandus er stedet hvor den neste generasjonen filmskapere møtes, og festivalen har derfor en unik mulighet til å ta tak i viktige temaer, skape gode holdninger og finne varige løsninger for å gjøre bransjen et bedre sted å være.

  Du kan lese hele pressemeldingen om lanseringen her, og gå til oversiktssiden for Amandus YTRING her.

  Teaserfilmen for hele Amandus YTRING kan sees her: