33. festival
01. – 04. april 2020
 • English
 • Amandus OPEN og Runner-ups

  Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

  Her er også de siste Amandusfilmene for i år. Sammen med de nominerte filmene i kategoriene Amandus JUNIOR, UNG og STUDENT viser festivalen 101 kortfilmer laget av unge filmskapere som er sendt inn til våre konkurranser.

  Nominerte Amandus OPEN

  Amandus OPEN er festivalens nye satsning, der unge filmskapere fra hele verden inviteres til å sende inn sine filmer. Kravet for å delta var at filmene måtte være laget av uetablerte filmskapere under 26 år. Det er en svært spennende liste med 14 filmer, der 7 forskjellige land er representert.

  *Förebilder ble automatisk nominert etter prisen fra Novemberfestivalen i høst.

  Runner-ups

  I år som i fjor viser vi også en rekke filmer i kategorien Runner-ups. Dette er filmer som ikke konkurrerer i noen konkurranse, men som får filmen sin vist på kino under festivalen. De 27 filmene i denne kategorien består av 13 innsendte UNG-filmer, 12 STUDENT-filmer og 2 OPEN-filmer.

  Filmskaperne til de aktuelle filmene blir kontaktet om kort tid med mer informasjon. Visningstidspunkter for alle filmene blir også annonsert om kort tid.

  Tekniske spesifikasjoner for innsendelse av kortfilm.