33. festival
01. – 04. april 2020
 • English
 • Invitasjon til animasjonsverksted med prisvinnende animatør

  Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

  Er du mellom 16 og 20 år og interessert i animasjon? Har du lyst til å lage egne filmer, men trenger inspirasjon for å komme i gang? Eller har du kanskje litt erfaring, men ønsker å videreutvikle ferdighetene dine? Meld deg på workshop for unge talenter som arrangeres forbindelse med Fredrikstad Animation Festival 2018.

  Tradisjonen tro samarbeider Fredrikstad Animation Festival med Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival og E6 Østfold Medieverksted om et animasjonsverksted, og i år er vi så heldige å ha den prisvinnende regissøren og animatøren Hefang Wei som kursholder. Hefang Wei er en prisvinnende filmskaper, som nylig har vært leder for animasjonen på den nye norske langfilmen Tårnet, som også åpner festivalen.

  I workshopen vil du få erfaring med cut-out animasjon – en type stop-motion animasjon der en fysisk flytter materiale foran kamera for å skape en illusjon av bevegelse. Dette er et av de grunnleggende prinsippene for animasjon, og vil være et verdifullt bidrag i utviklingen av animasjonsferdigheter. Deltagerne på kurset vil i samarbeid om å lage små filmer i løpet av helgen.

  Kurset holdes i helgen 27.-28. oktober. Deltakerne er også velkomne til å delta på resten av festivalen, som varer fra torsdag 25. oktober.

  Påmelding skjer gjennom skjemaet nedenfor. Det er begrensede plasser. Interesse og motivasjon for å delta vektlegges i utvelgelsen.

  The Banquet Of The Concubine

  The Banquet Of The Concubine


  Om verkstedsleder

  Hefang Wei er født og Kina og har praktisert tradisjonell kinesisk tegnekunst og kaligrafi siden hun var barn. Hun er senere utdannet ved Sichuan Fine Arts Institute i Chong Qing, og i 2005 startet hun studiene i Frankrike hvor hun lagde tre anerkjente kortfilmer. Blant dem er eksamensfilmen The Bridge Chronicles, som ble kåret til beste franske animerte kortfilm på den internasjonale kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand. Hennes senere kortfilmer The Banquet Of The Concubine og Bird Flu har også gjort stor suksess på internasjonale filmfestivaler verden rundt. De siste årene har Hefang Wei arbeidet med flere internasjonale langfilmer, inkludert Tårnet av Mats Grorud, som er årets åpningsfilm under Fredrikstad Animation Festival.

  The Bridge Chronicles

  The Bridge Chronicles

  Praktisk info:

  • Dato: 27. og 28. oktober
  • Sted: E6 – Østfold Medieverksted
  • Påmeldingsfrist innen mandag 8. oktober (bruk skjema nedenfor).
  • Kurset er gratis, eventuelle kostnader for opphold dekkes av arrangøren.
  • Deltagerne er også akkreditert til Fredrikstad Animation Festival og er invitert til festivalens filmvisninger og seminarer som foregår utenom verkstedet i perioden 25.-28. oktober.

  Høydepunkter fra festivalen som deltagerne er velkomne på:

  Torsdag 25. oktober

  • 17:00: Filmer av unge filmskapere
   Animerte filmer fra årets Amandusfestival og filmer laget i verkstedssammenheng ved E6 – Østfold Medieverksted.
  • 20:00: Offisiell åpning med visning av Tårnet
   Festivalens offisielle åpning med visning av den nye norske animerte langfilmen Tårnet av Mats Grorud. Les mer om filmen her.
   Det oppfordres sterkt at deltakerne ser Tårnet i forkant av verkstedet.

  Fredag 26. oktober

  • kl 10:00 – 16:00: Bransjeseminarer
   Hvert år presenterer Fredrikstad Animation Festival et seminarprogram for den norske animasjon- og filmbransjen med topp internasjonale aktører innen animasjon og filmproduksjon. Årets program presenterer anerkjente aktører fra den amerikanske animasjonsindustrien i Hollywood. Seminarprogrammet presenterer følgende foredragsholdere:Goro Fujita er kunstnerisk leder i Facebooks Oculus Story Studio og en pioneer innen animering og tegning for virtual reality. Fujita vil presentere hvordan de utvikler prosjekter innen VR.Eric Daniels er en av de tekniske lederne i Disney og har stått bak den tekniske utviklingen av flere av studioets langfilmer. Han vil i sin presentasjon fokusere på hvordan nyutvikling av tekniske løsninger kan hjelpe den kreative prosessen i filmproduksjon.Carter Goodrich er en av verdens beste innen faget for karakterdesign og har jobbet med figurer fra filmer som Oppdrag Nemo, Rottatoulie og Grusomme meg. Goodrich vil presentere arbeidet han har gjort gjennom sin over 30 år lange karriere som illustratør og designer.

  Verkstedet er et samarbeid mellom Fredrikstad Animation Festival, Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentiflmfestival og E6 Østfold Medieverksted. Tiltakene for unge under festivalen er støttet av Viken Ung.


  Påmeldingsskjema

  Påmeldingen er avsluttet