33. festival
01. – 04. april 2020
 • English
 • Nominasjonene til Amandus JUNIOR er klare!

  Vi er glade for å endelig kunne annonsere de nominerte filmene til Amandus JUNIOR! Sjekk ut hvem som skal konkurrere om de gjeve Amandusprisene her.

  bilde: vinnerne i Amandus JUNIOR-kategorien for 2018

  I år annonserer vi de nominerte filmene gruppevis, og vi starter med kategorien Amandus JUNIOR – filmene laget av filmskapere under 16 år, eller i grunnskolen.

  Årets utvelgelseskomité har jobbet lenge med utvelgelsen av filmer til årets Amandusfestival. Det har vært en omfattende prosess, men endelig er nominasjonene klare!

  Årets utvelgelseskomité har bestått av:

  Ida Madsen Hestman (kulturjournalist), Øystein Egge (festivalsjef Movies on War), Karoline Hovsengen (leder Lillehammer Filmklubb), Aksel Holm Jensen (filmviter), Susanne Fjeldbu (bachelorstudent i film- og fjernsynsvitenskap), Natasha Arthur (Danvik folkehøgskole) og Eivind Myklebost Nordengen (programsjef Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival)

  I kategorien JUNIOR, filmkonkurransen for filmskapere under 16 år, ble det i år sendt inn 56 bidrag. Tusen takk for alle de gode bidragene! Utvelgelseskomiteen har nå valgt ut 18 filmer som skal vises under festivalen på Lillehammer 10-13 april.

  De nominerte i kategorien JUNIOR er:

  Gratulerer til alle de nominerte. Vi gleder oss til å møte dere under årets filmfestival på Lillehammer!

  Alle nominerte blir kontaktet av festivalen i løpet av kort tid.

  De nominerte filmene til Amandus UNG, Amandus STUDENT og Amandus OPEN, i tillegg til Runner-ups, annonseres over de neste dagene. 

  Følg med videre for å få med deg flere nominasjoner og spennende aktivitet: @amandusfestivalen