33. festival
01. – 04. april 2020
 • English
 • De nominerte filmene til Amandus UNG

  Nå er det klart for å annonsere de nominerte filmene i kategorien Amandus UNG! Sjekk ut hvem som skal konkurrere om Amandusprisene her.

  Bilde: vinnere av beste dokumentar i Amandus UNG 2018.

  Så var det Amandus UNG sin tur, filmene laget av filmskapere mellom 16 og 20 år, eller elever i videregående skole og på folkehøgskoler i Norge.

  I år annonserer vi de nominerte filmene gruppevis. Vi startet med kategorien Amandus JUNIOR og fortsetter med kategorien Amandus UNG – filmer laget av filmskapere mellom 16 og 20 år.

  I kategorien UNG ble det i år sendt inn over 150 bidrag til konkurransen. Tusen takk for deres deltakelse! Utvelgelseskomiteen har nå valgt ut 26 filmer som skal vises under festivalen på Lillehammer 10. – 13. april.

  Komiteen har valgt ut 7 dokumentarfilmer, 5 musikkvideoer og 14 fiksjonsfilmer. På grunn av manglende grunnlag, er det dessverre ingen animasjonsfilmer som nomineres i Amandus UNG i år.

  Årets utvelgelseskomité har bestått av:

  Ida Madsen Hestman (kulturjournalist), Øystein Egge (festivalsjef Movies on War), Karoline Hovsengen (leder Lillehammer Filmklubb), Aksel Holm Jensen (filmviter), Susanne Fjeldbu (bachelorstudent i film- og fjernsynsvitenskap), og Eivind Myklebost Nordengen (programsjef Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival)

  Her vises kun navnet på regissøren, men fullstendige infosider om alle filmene vil bli tilgjengelig snart. De nominerte er:

  Dokumentar

  • 365 av Emma Michaelsen Aasland
  • Elvenes av Kim-Remi Kjesbu & Brynjar Evensen
  • En hel halv mann av Ingrid Aarre (Danvik folkehøgskole)
  • Kokep av Thomas Carson og Camila Valdes (Charlottenlund videregående skole)
  • Usynlig av Madelen Sandbakken Lillestu (Nannestad videregående skole)
  • Verdifull av Selene Fjellvang Lie & Edvard Lie Aalstad (Danvik folkehøgskole)
  • Whispers of Lofoten av Richard Viken Klausmark

  Musikkvideo

  Fiksjon

  Gratulerer til alle de nominerte! Vi gleder oss til å møte dere under årets filmfestival på Lillehammer.

  Kom ikke filmen din med? Vi annonserer også et eget program for filmer som ikke nådde helt opp, som vi har kalt Runner-ups. Følg med for annonsering av disse filmene i neste uke.

  Annonseringen av nominasjonene til Amandus STUDENT og Amandus OPEN, i tillegg til Runner-ups, skjer tidlig neste uke.

  Følg oss på sosiale medier for masse spennende nytt: @amandusfestivalen