33. festival
01. – 04. april 2020
 • English
 • Amandus JUNIOR

  For deg opp til 16 år

  Liker du å lage film? Sitter du inne med historier du bare må få ut? Har du lyst til å vise frem noe du har laget, eller bare lære mer?

  Kanskje du har en drøm om å bli filmregissør, jobbe med de største filmene i Hollywood eller kanskje få Oscar for det du har laget? Eller kanskje vil du få millioner av subscribere på YouTube?

  I så fall er Amandusfestivalen det perfekte stedet å starte!

  Amandusfestivalen arrangeres hvert år rundt påske i Lillehammer, og samler hundrevis av ungdommer og unge voksne fra hele Norge og Norden til en spennende filmfestival hvor du kan møte andre likesinnede, og lære av de aller beste. Amandus JUNIOR er det vi kaller konkurransen og festivalprogrammet til alle under 16 år.

  Lag film

  I dag kan alle lage film med svært lite utstyr. Det eneste du trenger er en mobiltelefon, en historie du vil fortelle og masser av kreativitet. Kanskje har du en vennegjeng som har lyst til å lage noe kult, eller kanskje lager du kunst på rommet ditt hjemme selv? Kanskje har du lyst til å lage en YouTube-kanal hvor du kan legge ut sketsjer, lage videoblogger eller gaming-videoer. Uansett hvordan du ønsker å gjøre det, synes vi det er kjempebra at du har lyst til å uttrykke deg med film og medier.

  Hvordan begynne?

  • Bruk kreativiteten og lag noe gøy med mobilen. Det er ikke sikkert det blir så bra med en gang, men med litt trening kan du ganske fortelle spennende historier i en fei!
  • Historier kan fortelles i alle formater, og det er ingen begrensning på hvordan du formidler det du lager. Husk at du nå til og med kan lage kunst med et snapchat-filter!
  • Finn noen venner og prøv å fortelle en historie der du utfordrer deg selv og hvordan du forteller historien. Bygg videre på det du lærere og jobb med å bli bedre på enkelte teknikker, måter å filme noe på eller lignende.
  • Bruk et videoredigeringsprogram på Windows eller Mac eller på mobilen din. Det finnes mange fine gratis-apper du kan bruke, hvor du kan få helt fine resultater.

  Lyst til å gjøre noe mer?

  • Undersøk om det finnes et tilbud for å lære om film i ditt nærområde Hør for eksempel med den lokale kulturskolen, se om det arrangeres filmkurs, filmcamper, filmbusser eller lignende.
  • Hør om du kan få lage film på skolen Kanskje er du med på en gruppeoppgave som kan presenteres ved å bruke film? Hør med læreren din – de setter som regel pris på elever som kommer med egne forslag, så det kan godt hende du får et ja.
  • Delta på Amandusfestivalen Selv om du ikke sender inn film, er du fortsatt hjertelig velkommen til å delta på Amandusfestivalen. Vi vil ha masse spennende kurs og verksteder på forskjellige nivåer, så du vil helt sikkert finne noe som passer for deg.

  Har du laget film?

  Har du laget en film som du ble skikkelig fornøyd med eller som du synes er så morsom at alle burde se den? Eller kanskje har du laget en film du tenker har forbedringspotensial, men som du likevel har lyst til å jobbe videre med? Vi har uansett veldig lyst til å se den! Send den inn til Amandusfestivalen.

  Amandusfestivalen har en egen filmkonkurranse for deg som er under 16 år. Den har vi kalt Amandus JUNIOR! Send oss filmen din, og kanskje får du filmen vist på stort lerret for et stort publikum og kanskje til og med er du selve vinneren av Amandusprisen 2019?

  På Amandusfestivalen setter vi kreativitet, engasjement og fortellerglede først. Om du lager film med et profesjonelt RED-kamera klippet i Final Cut Pro eller om du har filmet med mobilen og brukt iMovies eller Windows Movie Maker til å redigere, spiller det ingen rolle. Kanskje har du laget en helt genial snap-video som fortjener et større publikum? Utstyr er ingen hindring. Send oss det du har laget, så kanskje er det nettopp deg som står på den røde løperen med en Amanduspris i april.

  Vinnere av Amandusprisen for beste film i Amandus JUNIOR i 2018.

  Send inn film her!

  Påmeldingsfrist 1. februar

  Bli med på festival

  Fra 1. til 4. april arrangeres Amandusfestivalen – en firedagers fest med filmen i fokus. Dette er den største møteplassen for unge filmskapere og filminteresserte i hele Norden! Her kan du møte andre som også liker å lage film, du kan få være med på spennende verksteder og se mye bra film.

  Mange som i dag jobber med film profesjonelt fikk sitt første møte med filmbransjen på Amandusfestivalen. Kanskje er det du som regisserer fremtidens store kinofilm?

  På Amandus vil du også kunne få verdifullt innblikk i hvordan du kommer deg videre og etter hvert kan begynne å jobbe med å lage film på heltid. I tillegg kan du få være med på den storslåtte prisutdelingen, hvor du kan få kjenne på hvordan det er å være filmstjerne. Her er det photoshoot på rød løper før festivalens egen «Oscar-utdeling» setter i gang.

  Amandusfestivalen er både lærerikt og gøy, og vil være et minne for livet!

  Videoblogg laget av en av deltakerne i 2017.