33. festival
01. – 04. april 2020
 • English
 • Nordens største studentfilmkonkurranse

  Nordens største studentfilmkonkurranse

  Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival er Nordens største filmkonkurranse for studentfilm. Dette er den eneste filmfestivalen og filmkonkurransen i regionen som er åpen for absolutt alle filmer som er laget i forbindelse med en høyere utdanningsinstitusjon.

  Går du på en filmskole og ønsker å få en film du har laget der vist for et større publikum? Kanskje det til og med er eksamensfilmen du har jobbet i mange måneder med? Amandus STUDENT er konkurransen hvor du kan få vist filmen din for et større publikum og muligheten til å vinne priser.

  Filmstudiene i Norge og Norden er svært varierte, og derfor mener vi det er viktig med en felles møteplass hvor alle filmskapende studenter i Norden kan delta. Her kan man lære av hverandre, la seg inspirere og knytte verdifulle kontakter på tvers av utdanningene, noe som vi tror vil føre til bedre utdanningsløp for film i de nordiske landene.

  Selv om konkurransen har høyt nivå, vil det være de gode ideene, de originale historiene, den markante fortellerevnen og synlig filmglede som verdsettes høyest. Det er ingen selvfølge at det er de dyreste og «proffeste» filmproduksjonene som gjør det best.

  Filmene i konkurransen vil bli vurdert av en faglig sterk jury, i 2017 ledet av regissør og manusforfatter Eskil VogtDet vil deles ut pris til beste fiksjonsfilm og beste dokumentarfilm, samt forskjellige fagpriser.

  Høres dette interessant ut? Gå til påmelding her.

  Manuskonkurranse

  Amandus arrangerer i år også en manuskonkurranse, som er åpen for alle opp til og med 25 år. Målet med konkurransen er å sette fokus på manuskriptet som et kunstnerisk verk, før det blir omgjort til film. Årets tematikk er ikke egentlig et tema, men heller et stikkord, og er passende nok hentet fra vår nye logo: komet. Du kan bruke og tolke dette stikkordet på den måten du selv ønsker – science fiction og dommedagsfilmer er like velkomne som metaforiske lesninger i medmenneskelige dramaer. Bare fantasien setter grenser!

  Les mer om manuskonkurransen her.

   

  Amandus er også den største filmkonkurransen i Norge for filmskapere under 20 år.
  Les mer om konkurransene Amandus JUNIOR og Amandus UNG her.