33. festival
01. – 04. april 2020
 • English
 • Norges største filmfestival for unge filmskapere og filminteresserte

  Norges største filmfestival for unge filmskapere og filminteresserte.

  Amandus er ikke bare en filmkonkurranse, det er også en fem-dagers festival, så tettpakket med spennende filmer, interessante foredrag og seminarer, lærerike workshops og morsomme, sosiale aktiviteter at du her vil få en opplevelse for livet!

  I år er programmet mer variert enn noen gang. Du kan velge å delta på faglige seminarer og foredrag av svært høy kvalitet for viderekommende filmskapere, eller delta på inspirerende kurs for nybegynnere. Om du først og fremst er interessert i film som en opplevelse, vil Amandus i år også være en filmfestival hvor vi viser masse spennende film fra Norden og verden forøvrig av unge, fremadstormende filmskapere.

  Amandus 2018 er stedet du absolutt burde være 21.-24. mars om du interesserer deg for film og vil møte andre som gjør det samme!

  Programmet til årets Amandus vil både være kunnskapsrikt og inspirerende, og forhåpentligvis bidra til en enda mer engasjerende filmkultur. I tillegg til det rent filmfaglige innholdet, vil festivalen også by på andre kulturelle arrangementer, eksempelvis konserter, som gjør at alle burde finne noe å glede seg over under festivalen.

  Velkommen til Lillehammer i mars!

  Hele programmet vil annonseres i løpet av februar. Følg med for spennende nyheter underveis!

  Påmelding og salg av festivalpass åpnes også i februar.

  Amandus er i år delt inn i tre hovedseksjoner med fokus på hver sine målgrupper. Gå inn på dem her for mer informasjon:

  For deg som er under 16 år!

  Fredag 24. – Søndag 26. mars har vi et helt eget festivalopplegg for deg som er under 15 år. Vi starter med Amandusprisen på fredagskvelden, og fortsetter inn i helgen med helg en med filmvisninger, filmverksteder  og andre sosiale arrangementer der du kan møte ungdom fra hele landet.

  Hovedvekten av programmet vil være lørdag 25. – søndag 26. mars

  For deg som er i alderen 16 til 20 år!

  Dette er filmprogrammet for deg som lager film, ønsker deg en karriere i film, er interessert i film eller bare liker å se film! Amandus UNG er en arena for visning av film laget av og for unge. Hit kommer filmskapere fra alle deler av den profesjonelle filmbransjen for å dele av sin kunnskap og erfaring, gjennom filmvisninger, seminarer, verksteder og samtaler. Vi arrangerer også møter med filmstudenter, filmskoler, konserter, mingling og nettverksbygging, og andre spennende filmrelaterte aktiviteter.

  Hovedvekten av programmet vil være onsdag 22. – fredag 24. mars

  For deg som er student på høgskole eller universitet

  Under Amandus Student viser vi film laget av filmstudenter fra hele Norden.
  Vi samler filmstudenter, bransjen, filmskoler, profesjonelle filmskapere og andre relevante aktører til visninger, masterclasser,  pitchekonkurranser og samarbeid på tvers av skoler og landegrenser.

  Hovedvekten av programmet vil være torsdag 23. – lørdag 25. mars.