33. festival
01. – 04. april 2020
 • English
 • Velkommen til Amandus!

  Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival Lillehammer
  går av stablen 10. – 13. april 2019!

  Amandus er Norges største filmfestival for unge filmskapere, og Nordens eneste festival som samler filmstudenter fra alle de nordiske landene. Festivalen er den 32. i rekken, og vi gleder oss til å invitere dere til fire dager fullpakket av filmvisninger, seminarer, verksteder, samtaler, kurs, konserter og møter mellom profesjonelle og unge oppadstormende filmskapere!

  Alle kan delta på hele festivalen, men vi har likvel delt målgruppene inn i tre, for å kunne spisse programmet og konkurransene slik at alle kan få mest ut av festivalen.

  • Amandus JUNIORer festivalen og konkurransen for ungdom i alderen 15 år og nedover.
  • Amandus UNG  – er festivalen og konkurransenen for ungdom mellom 16 og 20 år.
  • Amandus STUDENT – er festivalen og konkurransen for filmstudenter fra alle de nordiske landene.

  Norges største filmkonkurranse for unge filmskapere
  Amandus arragerer filmkonkurranse for unge filmskapere og filmstudenter. Vi får årlig inn over 400 kortfilmer til de ulike kategoriene våre, og omlag 150 av disse blir vist under festivalen. Filmene blir vurdert av en jury bestående av profesjonelle filmskapere, og vinnerene blir kåret under Amandusprisen.

  Amandusprisen er selve høydepunktet under festivalen, og finner sted  fredag 12. april i Maihaugsalen. Dette er en storslått prisutdeling der vi kårer vinnerne i alle våre konkurranser.

  Festival for alle
  Vi arrangerer også filmvisninger og debatter som retter seg mot publikum i alle aldre som er glade i film.

  Bransje
  Vi har også egne arrangementer for bransjen, og da særlig rettet mot de som retter seg mot undervisning og formidling av film og media for barn, unge og studenter.

   

   

   

  Kart

  Reise/opphold

  Reise til Lillehammer

  Tog: Tog er den enkleste måten å ta seg på til Lillehammer. NSB har egne studentrabatter, grupperabbatter og miniprisbilletter dersom man bestiller billetter i god tid. Billetter kan bestilles 90 dager i forveien.

  For mer informasjon og billettbestilling, besøk NSB sine nettsider, for grupper over 10 stk, ring NSB på telefon 815 00 888.

  Fly: Både SAS og Norwegian har egne rabatter for unge under 26 år, hvis man bestiller i god tid. Med SAS må du velge «Ungdom (12-25)», mens på hos Norwegian skriver du inn kampanjekode «UNDER26».

  Se nettsidene til SAS og Norwegian for mer informasjon og billettbestilling.

  Festivalhotell
  Mer informasjon om overnattingstilbud vil komme senere.