33. festival
01. – 04. april 2020
 • English
 • Festivalen

  Nordens største og viktigste filmfestival for unge filmskapere.

  Festivalen

  Siden 1987 har Amandusfestivalen etablert seg som en viktig aktør i den norske kultur- og filmbransjen gjennom filmvisninger, seminarer og konkurranser for barn og unge under 20 år. Amandusfestivalen startet som en filmkonkurranse og et sideprogram under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund, og har utviklet seg til å bli en selvstendig festival som retter seg mot unge filmskapere og aktører som jobber med talentutvikling og filmformidling for barn og unge i Norge.

  Hvert år kommer 700-800 tilreisende ungdommer til festivalen. Blant dem er det flere skoleklasser som tar turen til Amandus som en del av undervisningen, det er nominerte filmskapere fra hele landet og Norden. For en mer komplett oversikt over publikumspotensiale, klikk deg inn på denne siden.

  Festivalens høye beskytter:

  Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit

  Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit er Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival sin høye beskytter.

  Ordningen med beskytterskap fungerer som en anerkjenning av organisasjoner og arrangementer innenfor viktige områder i samfunnslivet.

  Amandus er en av tre filmfestivaler i Norge som har kongelig beskytter. Barnefilmfestivalen i Kristiansand er også beskyttet av Kronprinsessen, mens Den Norske Filmfestivalen i Haugesund er beskyttet av Kronprins Haakon.

   

  “Det er viktig å legge til rette for at kreativ skaperlyst og skaperevne kan utvikles til mer enn talent – og virkelig bli til noe. Dette er Amandusfestivalen et godt eksempel på. Derfor er jeg stolt over å være festivalens beskytter”

  H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit, 25. mars 2010

  Interessert?

  Ta kontakt med oss på e-post spons@amandusfestivalen.no eller bruk skjemaet nedenfor.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.