Sånn fungerer festivalen

Amandus ONLINE er den digitale versjonen av Amandusfestivalen. Dette er vår digitale plattform der du kan få tilgang til å se filmer og flere av programpostene.

Festivalen fungerer slik:

1. Festivalpass.

Både enkeltpersoner og skoleklasser kan kjøpe festivalpass.
De digitale festivalpassene koster 100 kr per person, og da får du tilgang til hele Amandus ONLINE ut april. Har du festivalpass for deltakelse fysisk i Lillehammer, får du også den samme tilgangen, (merk at dagspass ikke gir tilgang).

Du kan kjøpe festivalpass her.

For bestilling til større grupper, kan du ta kontakt med festivalsjef Stine Marie Solem for å få en avtale.

2. Logg inn

Logg inn og gå til amandusfestivalen.no/online.

3. Delta på festival!

Finn frem filmene og programpostene du er interessert i, og se alt du ønsker!

I 2023 vil ikke programpostene direktestrømmes (bortsett fra Amandusprisen – den vil du kunne se direkte). Opptak av programpostene legges ut på nettsiden i etterkant av arrangementet.

Når du starter en visning

Du finner filmer, opptak av programposter og direktesendingen inne i online-katalogen. Når du trykker på Se film/programmet blir skjermen mørkere og du får frem visningsvinduet.

Hvorfor teller vi antall personer som ser?

Vi håper og tror du gjerne vil se film sammen med andre også når du er hjemme, men vi har ingen mulighet til å vite hvor mange som faktisk ser på. For at vi skal kunne ha best mulig oversikt over hvor mange som ser på årets Amandusfilmer, ønsker vi at du legger inn antall personer som er sammen med deg.

Det betyr ikke at du skal trenge å passe på og endre om hver gang noen går inn og ut av rommet, men ved at vi får et omtrentlig antall personer, gir det oss et mye bedre bilde på hvor mange som faktisk får med seg innholdet på Amandus ONLINE.

Og slapp av, tallene kobles ikke opp til deg og din bruker, og de vil være anonymiserte.

Hvis programmet har begrenset visninger

Det kan finnes noen programposter som har et begrenset antall visninger. Dette kan være på grunn av spesielle avtaler om strømmerettigheter. I disse tilfellene må du først trykke at du skal se filmen, og fra da vil du ha tilgang til å se den i en begrenset periode (normalt 48 timer).

I dette tilfellet fungerer det både litt som en kinovisning. Vi har bare så så mange «seter» i det digitale rommet, og når du først har fått setet, må du se filmen innen en viss periode.