NO

Christine Hals

Filmkomponist Christine Hals startet karrieren sin med å synge geiter ned fra fjellene i Nord- Norge og manuset til Frozen 2 er inspirert av nettopp Christine’s geitlokkerop. Selv om hun er mest kjent for å lokke på snøen i Disney’s Frozen eller for å synge bak Freljord-karakterene Ornn og Nunu&Willump i spillet League of Legends er Christine først og fremst filmkomponist. Hun har en Master i filmmusikkomposisjon fra den Kungl. Musikhögskolan i Stockholm og Dramatiska Institutet og et graduate certificate i Scoring for Motion Picture and Television fra velrennomerte University of Southern California i Los Angeles. Det var på en av orkesterinnspillingene ved USC at Christine ble oppdaget av Disney og headhuntet for å lokke på snøen i Frost og å skrive tekst på det utdødde vikingspråket norrønt for Elsa’s kroningseremoni.

Musikkstilen hennes spenner seg fra eventyrlig animasjonsmusikk, episk orkestral sci-fi og action musikk til mer subtil, dramatisk musikk. Hun spiller ofte på sine skandinaviske røtter og har komponert og sunget på flere prosjekter med viking eller vintertema. Christine har hatt Hunger Games komponist James Newton Howard som mentor og lært dirigering av legendariske David Newman og Conrad Pope. Hun har jobbet nært med komponister som Christophe Beck (Frozen, Ant-Man and the Wasp) og Mark Kilian.

Hennes favorittsjangre å komponere for er Science Fiction, Action og Fantasy-filmer der det er mulig å bruke hele følelsesspektret og både store og små pensler.

Hennes største inspirasjonskilde er naturen og når hun ikke komponerer liker hun å seile og stå på snowboard. Christine bor og jobber i Venice, Los Angeles, store deler av året. Når hun er i Norge liker hun å gjemme seg bort i fjellene der hun kan skrive musikk omgitt av majestetisk natur og stillhet.

Attending these events: