0

Program

Velg dag for å se de forskjellige dagsprogrammene
onsdag 29. mars
10:00-11:00

Amandusfilm 1 (1)

Lillehammer kino sal 4
11:15-12:15

Virkelighet med en twist

Festsalen

Hvordan forsterke en aktuell tematikk gjennom å spisse handlingen, velge riktig sjanger og skrive tankevekkende scener? Filmskaper Alexander Turpin gir deg innsikt til hvordan du kan skape alternative “virkeligheter” i filmen din ved hjelp av forskjellige verktøy i idéutviklingsfasen.

13:00-14:00

HORROR!

Festsalen

Bø! Hvorfor ser vi skrekkfilm? Hva er horrorens historie og hvorfor har sjangeren så vekslende status? Einar Aarvig prøver å gi svar – ved hjelp av en bunke både skumle og latterlige filmklipp. OBS: her vil det vises klipp og bilder av det drøyere slaget fra horrorfilm-historien, så foredraget har en anbefalt aldersgrense på 15 år. Kom – hvis du tør!

13:00-14:00

Internasjonal UNG-film

Lillehammer kino sal 3

13:00-14:00

Amandusfilm 3 (1)

Lillehammer kino sal 4
14:15-15:15

Engasjerende eksposisjon

Festsalen

Hvordan kan man legge frem viktig informasjon til publikum uten at det blir kjedelig eller påtatt? Det å gi seeren nødvendig informasjon i en film er ikke alltid like lett, uten at det blir for dialogtungt og “skrevet”. Vi har vel alle opplevd å høre en replikk som ikke oppleves realistisk i det hele tatt, men som kun er der for at vi skal få med oss en viktig opplysning for å forstå handlingen. Alexander Turpin gir deg noen tips og triks til hvordan du kan mestre eksposisjon i filmen din på en bedre måte.

14:15-15:15

Amandusfilm 4 (1)

Lillehammer kino sal 4
15:30-17:15

Samtale om Amandusfilmer 1 og 2

Festsalen

Vi snakker med filmskaperne fra programbolkene 1 og 2.  

18:00-20:00

Så jävla easy going

Lillehammer kino sal 2

Velkommen til visning av Så jävlig easy going som vår åpningsvisning på festivalen. Til anledningen får vi besøk av en av filmens to hovedrolleinnehavere, Melina Paukkonen, som har tatt turen fra Sverige.Visning av Så jävla easy going

20:00-21:00

AMA Exclusive

Festsalen

Bli med på en kveld med Amandusfestivalens talkshow AMA Exclusive! AMA UNG inviterer alle på Amandusfestivalen og andre unge i Lillehammer til en morsom og spennende kveld med gjester, konkurranser og annen underholdning! Hvem får du møte? Melina Benett Paukkonen er 25 år og svensk skuespiller, kjent og aktuell fra filmen «Så jävla easy going» som er åpningsfilmen til Amandusfestivalen. Pernille Hunnes er 23 år gammel og kommer opprinnelig fra Innlandet. Nå jobber hun som programleder i humorkollektivet NRK 4ETG. Tidligere har hun vært foredragsholder for Plan International Norge og jobbet med innholdsproduksjon for UKM Norge. Det vil bli mulighet for å vinne ulike premier gjennom ulike konkurranser; Kanskje du også får spille ut din favoritt filmscene med en av gjestene? Det vil bli mulighet for å stille spørsmål til gjestene! Arrangementet er gratis. Hvem er AMA UNG? AMA UNG er årets ungdomsredaksjon for Amandusfestivalen og arrangerer eventer under festivalen. Les mer her.

21:00-23:00

Åpen festsal

Festsalen

Festsalen er åpen. Her finner du litt snacks, brettspill og diverse aktiviteter. Her kan du fordøye dagens inntrykk og henge med nye og gamle bekjentskaper.

torsdag 30. mars
10:00-11:00

Enkle estetikker – gi filmen en gjennomtenkt look

Festsalen

Hvordan finne den riktige “looken” til en film med små midler? En viktig del av det å lage en god film handler om å finne den riktige “looken”; altså et helhetlig visuelt uttrykk. Men uten store budsjetter til produksjonsdesign, lyssetting, profesjonell grading, visuelle effekter og alt annet som er med på å skape dette visuelle uttrykket, så kan det være enklere sagt enn gjort. Alexander Turpin gir deg noen tips og triks til hvordan du kan lage et sammenhengende og gjennomtenkt utseende til filmen, til tross for små midler, og som kan hjelpe deg til å dra filmskapingen opp på et nytt nivå.

10:00-11:00

Amandusfilm 1 (2)

Lillehammer kino sal 4
11:15-12:15

Hva er status for kunstig intelligens?

Festsalen

Eirik Solheim (NRK Beta) gir deg en statusoppdatering på alt som rører seg på A.I.-fronten for tiden. Hva er egentlig Dall-E, Stable Diffusion og Midjourney? Hvordan går det med ChatGPT? Kan man lage musikk med AI? Hva med video?

11:15-12:15

Målgruppepitcher (1)

Lillehammer kino sal 5 (LUX)

Vær med å vurdere pitcher! I dette konseptet er det du som sitter i “dommerpanelet” og skal høre på pitcher av forskjellige film- og tv-prosjekter som retter seg mot ungdom. Dere gir tilbakemeldinger og får derfor en direkte påvirkning på filmene eller tv-seriene som blir videreutviklet etter dette. Arrangementet er i utgangspunktet kun for inviterte deltakere.

11:15-12:15

Hybridfilmen

Lillehammer kino sal 3

Grensene mellom fiksjonsfilm og dokumentarfilm er i ferd med å forsvinne. Flere og flere regissører interesserer seg for krysningsfeltet. I dette foredraget vil vi fortelle om ulike eksempler på hybridfilmer og dykke inn i hvordan de på forskjellige måter blander virkelighet og fiksjon.   Foredrag av Marlene Emilie Lyngstad og Mone Frogg Christiansen.

11:30-13:45

Blade Runner (1982)

Lillehammer kino sal 1

Se den originale A.I.-klassikeren på stort lerret!Visning av Blade Runner

12:30-14:00

Kunstig intelligens – venn eller fiende?

Festsalen

Er kunstig intelligens kommet for å ødelegge filmbransjen, eller vil det være en mulighet til å lage filmkunst vi aldri før har sett? Vi tar tempen på dette. I dette arrangementet viser vi korte filmer om utviklingen, og vi diskuterer hvor veien går videre.  

13:00-14:00

Spillefilm på lavt budsjett: Døde menn går på ski

Lillehammer kino sal 3

Bli med bak kulissene på neste års store påskefilm, der brødreregissørene Ruben og Daniel Anda har tatt for seg Knut Nærums krimklassiker Døde menn går på ski. De forteller hvordan man kan lage sin første spillefilm bare i starten av 20-årene, og hvordan det er å gjøre det på lavt budsjett.

13:00-14:00

Amandusfilm 3 (2)

Lillehammer kino sal 4
13:30-15:00

Målgruppepitcher (2)

Lillehammer kino sal 5 (LUX)

Vær med å vurdere pitcher! I dette konseptet er det du som sitter i “dommerpanelet” og skal høre på pitcher av forskjellige film- og tv-prosjekter som retter seg mot ungdom. Dere gir tilbakemeldinger og får derfor en direkte påvirkning på filmene eller tv-seriene som blir videreutviklet etter dette. Arrangementet er i utgangspunktet kun for inviterte deltakere.

14:15-15:15

Runner-ups 2

Lillehammer kino sal 3
14:15-15:15

Amandusfilm 4 (2)

Lillehammer kino sal 4
15:30-17:00

Samtaler om Amandusfilmer 3 og 4

Festsalen

Vi tar en prat med filmskaperne bak filmene i programbolk 3 og 4

19:00-20:00

Amandusprisen

Maihaugen

Velkommen til Amandusprisen 2023. Pernille Hunnes er årets konferansier, og hun gleder seg til å feire alle de flotte prisene sammen med dere. Pernille kanskje for mange kjent som nytt medlem av 4ETG på NRK, men har også vært å se på Amandusprisen tidligere. I 2019 var hun årets snakkis som side-kick til Jonna Støme. I tillegg til å møte juryen, får vi også underholdningsbidrag fra Dance Project ved Lillehammer dansesenter. Arrangementet er åpent for alle.

20:00-23:00

AMA UNG: Etterfest

Festsalen

AMA UNG inviterer til AFTERPARTY i tilknytning til prisutdelingen. Velkommen til en kveld med mingling, kake, glitter og glam og spennende aktiviteter.  

21:00-22:30

Filmquiz (20+)

Paddys

Test filmkunnskapene dine med Lillehammer Filmklubbs spesiallagde quiz for anledningen. NB: Arrangementet retter seg mot voksne på festivalen, og foregår på et utested med 20 års aldersgrense.

21:00-22:30

I like movies (1)

Lillehammer kino sal 3
fredag 31. mars
10:00-11:30

Så jävlig easy going (2)

Lillehammer kino sal 4
10:00-14:00

Finn din filmstemme – teknikker for idéutvikling

Lillehammer kino sal 3

Hvilke teknikker kan du bruke i idéutviklingen for å finne din filmstemme? I dette svært eksklusive verkstedet gir filmkunstneren YEN deg nyttige verktøy til hvordan du kan jobbe med å finne din egen filmstemme i en utviklingsfase. Her får du et krasjkurs i forskjellige metoder, teknikker og innfallsvinkler som kan gjøre at du kan heve filmskapingen til et nytt nivå. Her er det få plasser, så sørg for å melde deg på for å få med dette veldig eksklusive verkstedet.

10:00-11:30

Virkelighetsbilder fra Kina

Lillehammer kino sal 1

Hva lager de film om i Kina, egentlig? Hvilken virkelighet kan skildres fra filmskolene i dagens autoritære Kina? Hva kan vi likevel lære om samfunnet disse filmskaperne lager film i? I samarbeid med Baturu Cultural Festival, viser vi tre studentfilmer fra Kina. Baturu Cultural Festival er en festival som fokuserer på menneskerettigheter og særlig kvinner i filmbransjen.

10:30-11:30

Vinnerfilmer

Festsalen
11:00-14:00

Filmverksted: lag en one-take-scene (13-16 år)

Hotell Breiseth

Hvordan kan du fortelle en hel historie bare i ett opptak? Det er det dette verkstedet vil fordype seg i. Mone Frogg og Marlene Lyngstad vil gi et innførende verksted i noen nyttige filmteknikker og hvordan man kan fortelle en spennende historie med enkle midler. Dette er et verksted som er tilrettelagt for deltakere på festivalen i alderen 13-15 år og inngår i programmet til Amandus JUNIOR-deltakerne.

12:00-13:00

Smakebiter fra Amandus Blikkfang

Lillehammer kino sal 1

Se et utvalg av filmene som deltok på Amandus Blikkfang i høst. Amandus Blikkfang er Amandusfestivalens egen filmfestival for studenter og unge voksne filmskapere. Festivalen har vært arrangert som et separat arrangement siden 2021, 21.-23. september vil festivalen gjennomføres for tredje gang.Visning av Bad Lesbian, Superdupermegagigasingel, Unity of opposites, Døden på busstoppet, Gudene Vet

12:00-13:00

Samtale med Carl Martin Eggesbø

Festsalen

SKAM, realitydeltaker, krigsfilm og teater! Carl Martin Eggesbø er en allsidig skuespiller som vi kjenner fra teaterscenen, TV-en og på kino. Møt den allsidige skuespilleren i en samtale om hans erfaringer med å jobbe som skuespiller. Carl Martin Eggesbø ble ført kjent gjennom hans rolle som “Eskil” i serien SKAM. I dag her han også et kjent ansikt, både fra teaterscenen og på lerret. Han er utdannet på Teaterhøgskolen i Oslo, og har blant annet hatt hovedrolle i spillefilmen Slaget om Narvik som hadde utsatt premiere i 2022, spilt i den kritikerroste serien Pørni og deltok – og vant i TV2’s Kompani Lauritzen. Nå er han aktuell med oppsetningen av “Det såkalla heisstykket” på Det Norske Teatret. Kom og bli med på en samtale med Carl Martin om hans erfaringer med å jobbe som skuespiller, forskjeller mellom å jobbe på teaterscenen og med film, og hvordan det er å jobbe som skuespiller i ulike produksjoner. Det vil bli mulighet for publikum å stille spørsmål.

12:30-14:00

I like movies (2)

Lillehammer kino sal 4
13:30-14:30

Internasjonal UNG-film (2)

Lillehammer kino sal 1
13:30-14:30

Ungdom om filmens fremtid

Festsalen

Hva tenker ungdom om filmens fremtid? Som en av festivalens siste programposter, inviterer vi unge som deltar på festivalen til en egen panelsamtale der vi snakker om hvordan unge ser på filmens fremtid, hvordan deres forhold til film- og TV kan komme til å endres, hva de tenker om nye teknologiske utviklinger og hvordan de ser på sin egen rolle som filmskapere. Arrangementer gjøres i samarbeid med Movies on War.

14:30-17:00

Festivalvisning: Dungeons & Dragons

Lillehammer kino sal 4

Avslutt festivalen med festivalvisningen av årets store fantasyfilm!Visning av Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

14:45-16:15

Testvisning: Døde menn går på ski

Festsalen

Daniel og Ruben Anda inviterer til en testvisning av kinofilmen Døde menn går på ski – et helt år før filmen har premiere. Filmen er ikke helt ferdig, men tvillingregissørene bruker anledningen til å få tilbakemeldinger fra publikum til sluttfasen av postproduksjonen.

Amandusfilm 1 (1)

onsdag 29. mars 2023, 10:00
Lillehammer kino sal 4

Virkelighet med en twist

onsdag 29. mars 2023, 11:15
Festsalen

Amandusfilm 2 (1)

onsdag 29. mars 2023, 11:15
Lillehammer kino sal 4

HORROR!

onsdag 29. mars 2023, 13:00
Festsalen

Internasjonal UNG-film

onsdag 29. mars 2023, 13:00
Lillehammer kino sal 3

Amandusfilm 3 (1)

onsdag 29. mars 2023, 13:00
Lillehammer kino sal 4

Engasjerende eksposisjon

onsdag 29. mars 2023, 14:15
Festsalen

Runner-ups 1

onsdag 29. mars 2023, 14:15
Lillehammer kino sal 3

Amandusfilm 4 (1)

onsdag 29. mars 2023, 14:15
Lillehammer kino sal 4

Samtale om Amandusfilmer 1 og 2

onsdag 29. mars 2023, 15:30
Festsalen

Så jävla easy going

onsdag 29. mars 2023, 18:00
Lillehammer kino sal 2

AMA Exclusive

onsdag 29. mars 2023, 20:00
Festsalen

Åpen festsal

onsdag 29. mars 2023, 21:00
Festsalen

Enkle estetikker – gi filmen en gjennomtenkt look

torsdag 30. mars 2023, 10:00
Festsalen

Amandusfilm 1 (2)

torsdag 30. mars 2023, 10:00
Lillehammer kino sal 4

Hva er status for kunstig intelligens?

torsdag 30. mars 2023, 11:15
Festsalen

Målgruppepitcher (1)

torsdag 30. mars 2023, 11:15
Lillehammer kino sal 5 (LUX)

Hybridfilmen

torsdag 30. mars 2023, 11:15
Lillehammer kino sal 3

Amandusfilm 2 (2)

torsdag 30. mars 2023, 11:15
Lillehammer kino sal 4

Blade Runner (1982)

torsdag 30. mars 2023, 11:30
Lillehammer kino sal 1

Kunstig intelligens – venn eller fiende?

torsdag 30. mars 2023, 12:30
Festsalen

Spillefilm på lavt budsjett: Døde menn går på ski

torsdag 30. mars 2023, 13:00
Lillehammer kino sal 3

Amandusfilm 3 (2)

torsdag 30. mars 2023, 13:00
Lillehammer kino sal 4

Målgruppepitcher (2)

torsdag 30. mars 2023, 13:30
Lillehammer kino sal 5 (LUX)

Runner-ups 2

torsdag 30. mars 2023, 14:15
Lillehammer kino sal 3

Amandusfilm 4 (2)

torsdag 30. mars 2023, 14:15
Lillehammer kino sal 4

Samtaler om Amandusfilmer 3 og 4

torsdag 30. mars 2023, 15:30
Festsalen

Amandusprisen

torsdag 30. mars 2023, 19:00
Maihaugen

AMA UNG: Etterfest

torsdag 30. mars 2023, 20:00
Festsalen

Filmquiz (20+)

torsdag 30. mars 2023, 21:00
Paddys

I like movies (1)

torsdag 30. mars 2023, 21:00
Lillehammer kino sal 3

Så jävlig easy going (2)

fredag 31. mars 2023, 10:00
Lillehammer kino sal 4

Finn din filmstemme – teknikker for idéutvikling

fredag 31. mars 2023, 10:00
Lillehammer kino sal 3

Virkelighetsbilder fra Kina

fredag 31. mars 2023, 10:00
Lillehammer kino sal 1

Vinnerfilmer

fredag 31. mars 2023, 10:30
Festsalen

Filmverksted: lag en one-take-scene (13-16 år)

fredag 31. mars 2023, 11:00
Hotell Breiseth

Smakebiter fra Amandus Blikkfang

fredag 31. mars 2023, 12:00
Lillehammer kino sal 1

Samtale med Carl Martin Eggesbø

fredag 31. mars 2023, 12:00
Festsalen

I like movies (2)

fredag 31. mars 2023, 12:30
Lillehammer kino sal 4

Internasjonal UNG-film (2)

fredag 31. mars 2023, 13:30
Lillehammer kino sal 1

Ungdom om filmens fremtid

fredag 31. mars 2023, 13:30
Festsalen

Festivalvisning: Dungeons & Dragons

fredag 31. mars 2023, 14:30
Lillehammer kino sal 4

Testvisning: Døde menn går på ski

fredag 31. mars 2023, 14:45
Festsalen