• Amandus FILMFEST

  Velkommen til Amandus FILMFEST

  Amandus FILMFEST er programseksjonen som er åpen for alle.

  Det er satt av et visst antall billetter per visning til deltakere med festivalpass. Billetter som registreres med festivalpass må hentes ut i informasjonsskranken til Amandusfestivalen senest en halvtime før visningen.

  Billetter kan ellers kjøpes ved Lillehammer kino.

  Innehavere av festivalpass får også rabatt ved kjøp av ordinære kinobilletter til andre forestillinger under festivalen.

  Åpningsseremoni: Team Hurricane

  Onsdag 21. mars kl. 18:00

  Festivalens åpningsfilm er danske Team Hurricane – en ellevill punk-chick-flick fra et dansk ungdomsmiljø. Filmen hadde verdenspremiere ved filmfestivalen i Venezia, og gir et nesten rørende innblikk i betydningen av ungdomsklubber og fritidsaktiviteter.

  To av filmens skuespillere gjester festivalen og samtale om filmen i etterkant.

  NB: Åpningsseremonien og visningen er kun åpen for deltakere med festivalpass/dagspass. Filmen vises i reprise lørdag 24. mars med ordinært billettsalg.

  Lillehammer Filmklubb presenterer

  Festivalen samarbeider også i år med Lillehammer Filmklubb om forskjellige aktiviteter. Onsdag er det både filmquiz og en egen filmvisning av vampyr-mockumentaryen What We Do In The Shadows.

  Festpremiere av Røverdatter

  Torsdag 22. mars kl. 18:00

  Debutregissør Sofia Haugan kommer til Lillehammer for å vise frem sin personlige dokumentarfilm RØVERDATTER.
  Vi inviterer hele Lillehammer til premiere på Sofia Haugans svært imponerende regidebut. Det blir samtale med regissøren i etterkant av visningen.
  Røverdatter er en ganske annerledes far-datter film om Sofia som forsøker å hjelpe pappaen sin inn på rehab, sånn at de kan ha et forhold igjen. I en til tider absurd, kaotisk og komplisert hverdag er strategien deres en god dose mørk humor.
  Cathrine Dahle ved Kompasset i Lillehammer vil samtale med Sofia i etterkant av filmen.

  Grease sing-a-long

  Torsdag kl. 22. mars kl. 21:30, Café Stift

  Er du en av de som synger med av full hals når du ser musikaler, men er lei de skjeve blikkene du får i kinosalen?

  Kom til sing-a-long kino med GREASE!

  Café Stift er for anledningen gjort om til femtitallsdiner, så ta på deg skinnjakka og danseskoene, og syng så høyt du kan!

  Filmdag på Lillehammer Kino

  Lørdagen står i filmens tegn. På dagtid kan du oppleve film for hele familien, blant annet med Krimgåte-vandring, et gjensyn med Los Bando hvor du kan møte noen av filmskaperne bak filmen og et utvalg av familievennlige Amandusfilmer.

  Du kan også se vinnerfilmer fra kvelden før og få en ny sjanse til å se åpningsfilmen, Team Hurricane.

  Du kan også få mulighet til å møte to av Norges største YouTubere, Truls og BeasVerden, som gir deg et innblikk i hvordan en kan bruke strømmetjenesten på best mulig måte.

  I tillegg tilbyr vi førpremiere på hele to svært spennende filmer: Den islandske debutfilmen Sommerbarn, av Guðrún Ragnarsdóttir, og Gabriela Pichlers prisvinnende film om ungdommer som lager film, Amatører.

  Filmfest-dagen avsluttes med konsert på Café Stift med det fremadstormende indiepop-bandet Pom Poko.