Filmskapere fra 20 – 26 år

Amandus er til for alle unge filmskapere - også de som ikke går på filmskole. Er du under 26 år og har laget kortfilm det siste året, oppfordrer vi deg til å sende inn film til festivalen.

En filmkonkurranse for alle under 26

Amandus har som mål å nå og følge alle unge som lager film, og mange i begynnelsen av 20-årene havner i grenselandet hvor de ikke er filmstudenter i høyere utdanning og er for gamle til å delta i konkurransen for de under 20 år, og kanskje ikke er etablert nok til å komme inn på de større, profesjonelle filmfestivalene.

Konkurranseprogrammet vil bestå av bidrag fra hele Norden, og være en prestisjefull konkurranse for uetablerte filmskapere å delta i. Send oss ditt bidrag innen 20. juni og bli med på filmfesten i Lillehammer.

Påmeldingsfrist 20. juni

Delta på festival

I 2021 arrangerer vi en helt egen festival for filmstudenter og unge voksne. Dette vil være en filmfest som tar denne aldersgruppen på alvor, og hvor du kan knytte verdifulle bånd og kompetanse, og gjøre veien inn i en profesjonell bransje litt lettere.

Kanskje treffer du verdifulle nye kontakter som kan hjelpe deg videre på veien? Kanskje får du møte profesjonelle bransjefolk som kan gi deg et ekstra push inn i den profesjonelle bransjen?

Filmfestivaler kan være omfattende og vanskelig å orientere seg i. Hvordan får du mest utbytte av oppholdet? Hvem bør du møte og hvor du jeg være? På Amandus skal det være enkelt, og det skal være en arena hvor du kan få de verktøyene du trenger for å få det beste utgangspunktet for å gå inn i den profesjonelle filmbransjen.

Denne festivalen vil ligge i september 2021. Forhåpentlig vil den kunne arrangeres som et fysisk arrangement, men deler av festivalen vil også være tilgjengelig digitalt.