Filmpåmelding Amandus JUNIOR

Påmeldingsinformasjon om for deg under 16 år.

Filmkonkurransen for deg under 16 år*

Amandus JUNIOR er konkurransen for filmer laget av unge talenter under 16 år. Mesteparten av de som har laget filmen må ha vært under 16 da filmen ble laget. Noe hjelp utenfra er lov, men de viktigste rollene i produksjonen må følge denne regelen. I skjemaet ber vi derfor om at det føres på fødselsår på de som har vært med.

*Elever i 10. klasse på ungdomsskolen som har fylt 16 kan fremdeles delta i konkurransen. Er filmen laget av elever som har begynt på videregående skole, kan filmen meldes på Amandus UNG.

Maks 15 minutter

En film som er påmeldt Amandus JUNIOR har en maksgrense på 15 minutter. Dette gjelder for alle type filmer og alle type kategorier.

Kategoriene

Kategoriene du i år kan melde film på er fiksjon, dokumentar, musikkvideo og animasjon. Er det vanskelig å plassere filmen inn i en av disse kategoriene kan du også velge ”annet” og skrive den kategorien du selv mener passer best for filmen din.

Bruk av musikk i film

Når du leverer film må alle rettigheter for bruk av opphavsbeskyttet materiale være i orden. Bruker du et musikkspor i filmen som du selv ikke eier, må du ha tillatelse fra artisten eller produsenten til å bruke det. NCB er det nordiske selskapet som administrerer rettigheter til bruk av musikk. Se deres nettside for mer informasjon og søknadsskjema for bruk av lisensiert musikk. Har du fått tillatelse, kan du gjerne nevne det i kommentarfeltet. Vi anbefaler å bruke musikk som er tilrettelagt for lovlig bruk i filmer, eller få egenprodusert musikk

Hva trenger du til påmeldingen?

Før du går til påmeldingsskjemaet, kan det være lurt å ha denne informasjonen klar:

Hvordan levere film?

Den enkleste måten å levere film er å bruke en videostrømmetjeneste som YouTube eller Vimeo. Om du ikke har lyst til å dele filmen med hele verden enda, kan du på YouTube velge å gjøre filmen privat når du laster den opp. Dette gjør at kun du og de du deler URL-lenken med får tilgang til å se filmen. Med Vimeo kan du også passordbeskytte videoen, som gir en enda høyere grad av sikkerhet. Husk å legge ved passordet sånn at vi kommer oss inn. Vimeo har en maksgrense på 500 MB på gratis-versjonen, mens du må oppgradere til en betalt versjon for å kunne laste opp videoer som er større enn det. Dette er kun ment som en påsynskopi som utvelgelseskomiteen skal se gjennom på forhånd. Filmen trenger derfor ikke være i aller høyeste kvalitet. En h264-komprimert mp4-fil fungerer som regel helt utmerket. Men hvis filmen blir plukket ut til å vises på festivalen, ønsker vi å få den i så god kvalitet som mulig. Du kan også bruke andre tjenester for å sende videofilen, som Dropbox, Google Drive eller WeTransfer. Vi foretrekker da at filstørrelsen ikke overstiger 1 gb.

Send inn film her!

Frist for innsendelse av film er 16. februar