Amandus for elever i kulturskolen

Vi ønsker filmer og animasjoner laget i kulturskolen velkommen til Amandusfestivalen!

Filmkonkurranse

Amandusfestivalen har en egen konkurranse for de under 16 år*. Denne konkurransen passer perfekt for de aller fleste som lager film på kulturskolen.

Les mer om konkurransen og send inn filmer til Amandus JUNIOR her.

Filmkonkurransen er en lavterskelkonkurranse der det først og fremst er kreativitet og formidlingsglede som blir vektlagt – ikke nødvendigvis tekniske ferdigheter.

Har dine elever laget noe spennende som en del av undervisning eller på fritid? Send den til Amandus og bidra til å styrke filmgleden blant unge!

Påmeldingsskjemaet er lagt opp til at filmskaperne selv sender inn sine filmer, men om du som lærer eller representant ønsker å sende inn et større antall filmer, kan du kontakte oss på film@amandusfestivalen.no for å få en mer tilpasset løsning.

Filmene blir vurdert av en utvelgelseskomité som plukker ut bidragene som blir vist under festivalen. Filmskaperne bak de nominerte filmene til konkurransen får VIP-behandling og får dekket reise og opphold. Det vil være egne opplegg for de nominerte, men det vil også være tid til å tilbringe tid sammen med klassen sin.

* Vi forholder oss til skoleåret. Filmskapere som er fylt 16 år, men fremdeles gikk på ungdomsskole da filmen ble laget, sender fortsatt inn til Amandus JUNIOR. Filmskapere som har begynt på videregående skole, men ikke har fylt 16, sender film inn til konkurransen Amandus UNG.

Amandusprisen

Amandusprisen er festivalens storslåtte prisutdeling som vil holdes i Maihaugsalen fredag 11. april. Dette er festivalens store høydepunkt, hvor filmskaperne i alle aldere får kjenne på hvordan det er å være ekte filmstjerner på den røde løperen og føle på den sitrende spenningen når prisene deles ut.

Utdelingen vil også gjestes av celebre gjester, ha musikalske pausebidrag, og svært kompetent jury som deler ut prisene i de forskjellige kategoriene.

Utdelingen starter kl. 18, og vil vare i underkant av to timer. De som reiser hjem fredag kveld, skal fint rekke siste tog i retning Oslo. Lørdagen byr også på filmvisninger og sosiale aktiviteter, så vi vil anbefale alle som har mulighet til å legge den første påskehelgen til Lillehammer.

Billetter til prisutdelingen er inkludert i festivalpasset.

Program og festival

I tillegg til å være en av landets lengstlevende og anerkjente filmkonkurranser, er Amandus også en firedagers festival.

På Amandusfestivalen møtes unge filmskapere og filminteresserte fra hele Norden for å se hverandres filmer, knytte verdifulle bånd, og lære masse om film, TV, og medier i et aktuelt samfunnsperspektiv. Her vil unge kunne møte profesjonelle filmskapere og dyktige kursholdere videreformidler sine kunnskaper til fremtidens filmskapere, og kan hjelpe dem på veien for å kunne fortsette å jobbe med interessen.

Amandusfestivalen er både gøy og lærerikt!

Festivalen vil ha en egen programløype rettet for de under 16 år. For de spesielt interesserte er det selvsagt også fullt mulig å delta på det øvrige programmet, med unntak av enkelte programposter som vil ha 18 årsgrense.

Gode møter med profesjonelle filmskapere og deres produksjoner kan gi uforglemmelige opplevelser. Amandus ønsker å ta fremtidens filmskapere på alvor!

Deltakelse

Festivalpasset gir tilgang til alle festivalens hovedarrangementer så fremt ikke annet spesifiseres i programmet. Festivalarrangementene har i utgangspunktet ingen aldersgrenser, men enkelte kveldsarrangement rettet mot den eldste målgruppen vil ha 18 årsgrense. Dette vil også markeres i programmet.

Lillehammer har en rekke overnattingsmuligheter. Vi prøver hele tiden å gjøre oppholdet i Lillehammer så rimelig og tilrettelagt som mulig, og jobber derfor kontinuerlig med å få til gode avtaler for overnatting, bespisning og annet man kan trenge når man er på festival. Informasjon om disse avtalene vil annonseres fortløpende så snart de er klare.

Som et naturlig knutepunkt i enden av Mjøsa, har Lillehammer svært gode transportmuligheter. Fra Lillehammer skysstasjon kan du ta tog i retning Oslo hver time, og det går flere avganger om dagen nordover i retning Trondheim. I tillegg finnes det gode bussforbindelser.