EN

Amandus INPUT

Artikkel

Animasjonskurs i Fredrikstad

Under årets samarbeidsverksted med Fredrikstad Animation Festival, ga kursholder Eirik Grønmo Bjørnsen deltakerne en morsom og lærerik introduksjon til stop motion-animasjon.

Sponset artikkel

Viktig aktør for unge filmtalenter

Filmlinjen på Danvik Folkehøgskole teller nær førti elever og er skolens største linje, så det merkes når filmelevene inntar Lillehammer og Amandusfestivalen for 12. gang.

Intervju

Intervju med Caroline Johansen

- En uredd regissør med fokus på historien

Artikkel

Vil du lage festival? Studer kulturprosjektledelse

Søk årsstudium i kulturprosjektledelse ved Høgskolen i Innlandet for å være med å lage arrangementer og festivaler som Amandusfestivalen.

Filmtriks

Widescreen, CinemaScope og sorte felter

Hva er egentlig forskjellen på 16:9, 4:3 og 2,35:1, og hvordan kan det brukes og gjøres riktig når du lager film?

Intervju

Den lynraske filmregissøren

Henrik Martin Dahlsbakken har ledet årets programråd, og vi har tatt en prat med den produktive filmskaperen.

Intervju, Podcast

Besøk fra Duhok International Film Festival

Under Amandusfestivalen fikk vi besøk fra Shamal Sabri og Bina Qeredaxi fra Duhok internasjonale filmfestival i Kurdistan som Marius fikk et intervju med.

Full sal under presentasjonen av "Hvite gutter"
Artikkel

Hvite Gutter – Hvordan er det å lage en tv-serie?

Torjus og Eirik gikk begge på Westerdals der de utdannet seg som manusforfattere. De ønsket å lage sin egen serie skrevet ut ifra tidligere erfaringer, og kom da opp med serien; Hvite gutter

atmos
Artikkel

Mikse i Dolby Atmos-lyd

Helt siden den første Star Wars-filmen bergtok kinopublikum med banebrytende surroundlyd i 1977, har Dolby-konsernet spilt en viktig rolle i det meste som skjer innen film- og kinolyd.

Einar Aarvig
Artikkel

Filmanmelderens ABC

Anmelderens ABC var en energisk og spennende innføring i det mytiske anmelderfaget. Ledet av filmanmelder Einar Kvarving Aarvig, som har erfaring fra TV, aviser og som redaktør for FilmMagasinet.

Artikkel

Sex på film

Å spille inn en sexscene er ikke bare vanskelig for skuespillerne, men også for regissøren. Så hvordan filmer man sex for at det skal gjøres på en kunstnerisk måte?

Alexander Turpin
Artikkel

Sinne på film

Noe av det første han sier er «Screaming is for losers». Noen ganger er det det rolige sinnet som er skumlest, da vet man ikke hva som kan skje.