Nyhetssak, Video

Du kan bli med på workshop med Aya Suzuki, som arbeider med trailer-aktuelle Isle of Dogs under Fredrikstad Animation Festival.

Nyhetssak

Amandus var i år representert ved Tysk-Norsk Ungdomsforum i Berlin.

Nyhetssak

Horrorfilmfestivalen Ramaskrik inviterer unge filmskapere til å sende inn bidrag til konseptet "åpen sal" under festivalen.

Nyhetssak

Vær med på en internasjonal kortfilmkonkurranse med Ryuichi Sakamoto og Apichatpong Weerasethakul.

Delta på workshop med Aya Suzuki i Fredrikstad

Den internasjonale animatøren Aya Suzuki gjester Fredrikstad Animation Festival i november, og leder et verksted i samarbeid med Amandus. Den japansk-britiske animatøren arbeider for tiden med Wes Andersons nyeste film, Isle of Dogs.

Filmomtale, Video

Kinoaktuelle Baby Driver er et eksempel på en type filmskaping vi dessverre ser alt for sjeldent: visuell humor i film. Regissør Edgar Wright er en mester i dette.

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
Video, Filmtriks

Små kamerabevegelser er ofte vel så virkningsfulle som de store og spektakulære. Her får du fem eksempler på hvordan det kan gjøres, og hvor viktig det er for en filmskaper å tenke på alle små detaljer i ...

Hva skal til for å bli en god filmklipper?
Filmtriks, Video

Hva er det som skaper en god klipper? Det er det selvsagt mange svar på, men her er fem egenskaper som er nyttig å ha for å bli en god klipper.

Video

Går du eller skal du begynne på filmskole? I følge denne videoen kan alt du lærer oppsummeres på tre minutter.

Video, Artikkel

Har du lyst til å lære mer om filmhistorien - om hvordan pionerene startet med utforskingen av teknikken på tidlig 1900-tallet, gjennom de store filmhistoriske epokene, om filmauteurer og filmstjerner, om den tekniske utviklingen helt opp til dagens digitalisering? ...

Finn oss


Noe å formidle? Send oss en mail!
Amandus Input drives av