Video

Kraften i filmredigeringen er stor, viser det seg i dette videoessayet som tar for seg hvordan den originale Star Wars-filmen ble reddet i klippen.

Nyhetssak, Video

Du kan bli med på workshop med Aya Suzuki, som arbeider med trailer-aktuelle Isle of Dogs under Fredrikstad Animation Festival.

Nyhetssak

Amandus var i år representert ved Tysk-Norsk Ungdomsforum i Berlin.

Nyhetssak

Horrorfilmfestivalen Ramaskrik inviterer unge filmskapere til å sende inn bidrag til konseptet "åpen sal" under festivalen.

Nyhetssak

Vil du lage eksperimentell og stemningsskapende film, så kan denne kortfilmkonkurransen være noe for deg! Filmmusikkomponist Ryuichi Sakamoto og regissør Apichatpong Weerasethakul inviterer til en internasjonal kortfilmkonkurranse i anledning lanseringen av førstnevntes nyeste album, med svæ...

Filmomtale, Video

Kinoaktuelle Baby Driver er et eksempel på en type filmskaping vi dessverre ser alt for sjeldent: visuell humor i film. Regissør Edgar Wright er en mester i dette.

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
Video, Filmtriks

Små kamerabevegelser er ofte vel så virkningsfulle som de store og spektakulære. Her får du fem eksempler på hvordan det kan gjøres, og hvor viktig det er for en filmskaper å tenke på alle små detaljer i ...

Hva skal til for å bli en god filmklipper?
Filmtriks, Video

Hva er det som skaper en god klipper? Det er det selvsagt mange svar på, men her er fem egenskaper som er nyttig å ha for å bli en god klipper.

Video

Går du eller skal du begynne på filmskole? I følge denne videoen kan alt du lærer oppsummeres på tre minutter.

Finn oss


Noe å formidle? Send oss en mail!
Amandus Input drives av

Förebilder mottok Amanduspris i Sverige

Amandus deler ut pris på Novemberfestivalen

Filmpåmeldingen er åpnet

Workshop med stjerneanimatør Aya Suzuki