Filmomtale, Filmanmeldelse, Essay

Black Panther er for å si det enkelt filmhistorie. Et viktig steg frem i henhold til representasjon for alle og et kult nytt tilskudd til Marvel-universet.

Artikkel, Filmanmeldelse

«I, Tonya» er mer «Ayy, Tonya» i denne halvgærne og heftige fremstillingen av tidenes mest kontroversielle kunstløper.

Artikkel, Filmomtale

En sommer med kjærlighet og utforsking av ens egen seksualitet er ikke unikt, til og med ikke for skeiv film.

Video

Kraften i filmredigeringen er stor, viser det seg i dette videoessayet som tar for seg hvordan den originale Star Wars-filmen ble reddet i klippen.

Oscaranmeldese: I, Tonya

Tonya Harding levde virkelig opp til etternavnet sitt, og filmen om hennes liv ligner derfor en kvinnelig versjon av The Wolf of Wall Street (2013). Filmingen, tonen og humoren minner veldig om den anerkjente Scorsese filmen, og kvaliteten er ikke langt unna.

Nyhetssak, Video

Den internasjonale animatøren Aya Suzuki gjester Fredrikstad Animation Festival i november, og leder et verksted i samarbeid med Amandus. Den japansk-britiske animatøren arbeider for tiden med Wes Andersons nyeste film, Isle of Dogs.

Nyhetssak

Tysk-Norsk Ungdomsforum gikk av stabelen denne helgen, der norske og tyske ungdommer mellom 16 og 20 år deltok i en rekke verksteder for å bygge relasjoner på tvers av landegrensene. Amandusfestivalen var i år representert i filmverkstedet.

Nyhetssak

Ramaskrik er Norges største skrekkfilmfestival, og arrangeres på Oppdal fra 19. - 22. oktober. I år har de startet konseptet "åpen sal", hvor de inviterer unge/lokale/up-and-coming filmskapere til å sende inn sine bidrag.

Nyhetssak

Vil du lage eksperimentell og stemningsskapende film, så kan denne kortfilmkonkurransen være noe for deg! Filmmusikkomponist Ryuichi Sakamoto og regissør Apichatpong Weerasethakul inviterer til en internasjonal kortfilmkonkurranse i anledning lanseringen av førstnevntes nyeste album, med svæ...

Filmomtale, Video

Kinoaktuelle Baby Driver er et eksempel på en type filmskaping vi dessverre ser alt for sjeldent: visuell humor i film. Regissør Edgar Wright er en mester i dette.

Finn oss


Noe å formidle? Send oss en mail!
Amandus Input drives av