Nordiske filmstudenter

Går du på filmskole i Norge eller i Norden, er studentfilmkonkurransen til Amandus det perfekte stedet for deg til å vise frem det du har laget.

Konkurransen

Amandus får inn filmer fra hele Norden, og fra et stort spekter av filmskoler fra hele regionen. Her er det slettes ikke bare de store, nasjonale filmskolene som får delta, men et bredt spekter av filmer som virkelig viser bredden av hva som beveger seg i nordiske filmutdanninger.

I 2021 arrangeres konkurransen for studentfilmer sammen med filmer laget av unge filmskapere fra 20-26 år, og vil presenteres i en egen festival i slutten av september. Påmeldingsfristen er derfor en annen enn konkurransene for de under 20.

Amandusfestivalen ble i 2018 en Amanda-kvalifiserende festival. Det vil si at vinnere fra Amandus blir med på shortlisten som Amanda-juryen ser gjennom når de skal plukke ut de nominerte filmene til beste kortfilm. Det er altså store muligheter til å gå fra Amandus til Amanda. I 2019 ble Fanny Ovesens She-Pack plukket ut som en Amanda-kvalifisert film av juryen i studentfilmkategorien, og gikk videre til å vinne hovedprisen i Haugesund samme år. Ved at Amandus nå er en direkte kvalifiserende festival, kan veien være enda kortere.

I 2020 ble Amandus-vinneren av beste studentfilm, Kjære far, i ettertid tildelt en student-Oscar.

Påmeldingsfrist 20. juni

Fredrik Vedholm med prisen for beste studentfilm i 2018. Han vant med dokumentarfilmen Mere min, som var produsert ved Universitetet i Stavanger.

Delta på festival

I 2021 arrangerer vi en helt egen festival for filmstudenter og unge voksne. Dette vil være en filmfest som tar denne aldersgruppen på alvor, og hvor du kan knytte verdifulle bånd og kompetanse, og gjøre veien inn i en profesjonell bransje litt lettere.

Kanskje treffer du verdifulle nye kontakter som kan hjelpe deg videre på veien? Kanskje får du møte profesjonelle bransjefolk som kan gi deg et ekstra push inn i den profesjonelle bransjen?

Filmfestivaler kan være omfattende og vanskelig å orientere seg i. Hvordan får du mest utbytte av oppholdet? Hvem bør du møte og hvor du jeg være? På Amandus skal det være enkelt, og det skal være en arena hvor du kan få de verktøyene du trenger for å få det beste utgangspunktet for å gå inn i den profesjonelle filmbransjen.

Denne festivalen vil ligge i september 2021. Forhåpentlig vil den kunne arrangeres som et fysisk arrangement, men deler av festivalen vil også være tilgjengelig digitalt.

Filmstudenter som bygger verdifulle nettverk.
Utforsk mer: