EN

Amandus STUDENT

For filmstudenter fra hele Norden

Går du på filmskole i Norge eller i Norden, er Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival det perfekte stedet for deg til å vise frem det du har laget. Amandus er stedet hvor du kan møte filmstudenter og unge filmskapere fra hele Norden, og hvor du kan bygge verdifulle nettverk for fremtiden, og hvor du kan videreutvikle deg selv som filmskaper.

Konkurransen for filmer laget i forbindelse med en filmutdanning har vi kalt Amandus STUDENT.

Nordens største studentfilmkonkurranse

Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival får inn filmer fra hele Norden, og fra et stort spekter av filmskoler fra hele regionen. Her er det slettes ikke bare de store, nasjonale filmskolene som får delta, men et bredt spekter av filmer som virkelig viser bredden av hva som beveger seg i nordiske filmutdanninger.

Omtrent 25 filmer nomineres til Amandus STUDENT, og en god del flere vises i sideseksjonen Runner-ups. En svært prestisjefull jury bestående av tungvektere fra den nordiske filmbransjen vil kåre vinnere i flere forskjellige kategorier, som beste foto, klipp, lyd, manus og regi, i tillegg til selve hovedprisen; beste studentfilm.

Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival ble i 2018 en Amanda-kvalifiserende festival. Det vil si at vinnere fra Amandus blir med på shortlisten som Amanda-juryen ser gjennom når de skal plukke ut de nominerte filmene til beste kortfilm. Det er altså store muligheter til å gå fra Amandus til Amanda. I 2019 ble Fanny Ovesens She-Pack plukket ut som en Amanda-kvalifisert film av juryen i studentfilmkategorien, og gikk videre til å vinne hovedprisen i Haugesund samme år. Ved at Amandus nå er en direkte kvalifiserende festival, kan veien være enda kortere.

Send inn film her!

Påmeldingsfrist 1. februar

Fredrik Vedholm med prisen for beste studentfilm i 2018. Han vant med dokumentarfilmen Mere min, som var produsert ved Universitetet i Stavanger.

Delta på festival

Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival er en arena hvor du kan se masse studentfilm fra hele Norden, samt delta på spennende foredrag og verksteder for å lære mer om ditt fag.

Festivalprogrammet rettet mot studentene vil fokusere på å gi faglig påfyll som ellers ikke tilbys ved filmutdanningene, og festivalens innhold kan derfor være verdt turen alene. I tillegg vil festivalen by på mange sosiale aktiviteter som kan gi deg mulighet til å treffe andre filmstudenter i samme posisjon som deg, som kan gi deg mulighet til å knytte kontakter med gryende filmskapere på tvers av utdanninger og landegrenser, samt møte etablerte personer fra bransjen som kanskje kan hjelpe deg på veien videre.

Filmfestivaler kan være omfattende og vanskelig å orientere seg i. Hvordan får du mest utbytte av oppholdet? Hvem bør du møte og hvor du jeg være? På Amandus skal det være enkelt, og det skal være en arena hvor du kan få de verktøyene du trenger for å få det beste utgangspunktet for å gå inn i den profesjonelle filmbransjen.

Filmstudenter som bygger verdifulle nettverk.
Utforsk mer: