Filmpåmelding Amandus UNG

Filmkonkurransen for filmskapere mellom 16-20 år.

Her er litt viktig informasjon om Amandus UNG som du bør lese før du går videre til påmeldingsskjemaet.

Filmkonkurransen for deg i alderen 16 til 20*

Med denne aldersgrensen menes det at filmskaperne i de viktigste nøkkelrollene, og majoriteten av de resterende i produksjonen, var mellom 16 og 20 år da filmen ble lagd. Noe hjelp utenfra er lov, men er da begrenset til veiledende eller ikke-kreative roller. Skuespillere og eventuell musikkomponist trenger ikke være innenfor denne aldersbegrensningen.

Det finnes noen grensetilfeller og tommelfingerregelen er at konkurransen følger skoleløpet. Var du fylt 16 år, men filmen var laget mens du gikk på ungdomsskolen, sender du filmen til Amandus JUNIOR. Har du begynt på videregående og laget filmen, men ikke fylt 16 enda, er det en Amandus UNG-film. I hovedsak er de fleste filmer laget på folkehøgskole medregnet i Amandus UNG, men dersom mesteparten av produksjonen består av filmskapere over 20 år, kan dere vurdere om det er bedre å sende den til Amandus Blikkfang.

Maks 15 minutter

En film som er påmeldt Amandus ung har en maksgrense på 15 minutter. Dette gjelder for alle type filmer og alle type kategorier.

Kategoriene

Kategoriene du i år kan melde film på er fiksjon, dokumentar, musikkvideo og animasjon. Amandusfestivalen har tidligere hatt en egen kategori for ekstremsport, men ønsker nå at eventuelle ekstremsportfilmer plasseres inn i en av de andre kategoriene. Er det umulig å plassere filmen inn i en av disse kategoriene kan du også velge ”annet”.

Bruk av musikk i film

Når du leverer film må alle rettigheter for bruk av opphavsbeskyttet materiale være i orden. Bruker du et musikkspor i filmen som du selv ikke eier, må du ha fått dette klarert med artisten eller produsenten. NCB er det nordiske selskapet som administrerer rettigheter til bruk av musikk. Se deres nettside for mer informasjon og søknadsskjema for bruk av lisensiert musikk. Har du fått tillatelse, kan du gjerne nevne det i kommentarfeltet. Vi oppfordrer til bruk av egenprodusert musikk eller musikk som er tilrettelagt for viderebruk.

Hvilken informasjon trenger du til påmeldingen?

Før du går til påmeldingsskjemaet, kan det være lurt å ha denne informasjonen klar:

Hvordan levere film?

Den enkleste måten å levere film er å bruke en videostrømmetjeneste som YouTube eller Vimeo. Med YouTube kan du velge å gjøre filmen «ikke oppført» når du laster den opp. Dette gjør at kun du og de du deler URL-lenken med får tilgang til å se filmen. Med Vimeo kan du også passordbeskytte videoen, som gir en enda høyere grad av sikkerhet. Husk å legge ved passordet sånn at vi kommer oss inn. Vimeo har en maksgrense på 500 MB på gratis-versjonen, mens du må oppgradere til en betalt versjon for å kunne laste opp videoer som er større enn det. Husk at dette er kun ment som en påsynskopi som utvelgelseskomiteen skal se gjennom på forhånd. Filmen trenger derfor ikke være i aller høyeste kvalitet. En h264-komprimert 720p mp4-fil fungerer som regel helt utmerket. Du kan også bruke andre tjenester for å sende videofilen, som Dropbox, Google Drive eller WeTransfer. Vi foretrekker da at filstørrelsen ikke overstiger 1 gb.