EN

Amandus for elever i videregående skoler og på folkehøgskoler

Amandusfestivalen er det perfekte stedet for deg som vil ha mer filmfaglig påfyll i videregående skoler eller folkehøgskoler.

Størsteparten av festivalens publikum kommer fra medier og kommunikasjons-linjer på videregående skoler og film- og medielinjer ved folkehøgskoler. Her finner du nyttig informasjon om hvorfor du som lærer burde prioritere Amandusfestivalen.

Faglig festivalinnhold

I tillegg til å være en av de mest anerkjente og lengstlevende filmprisene i landet, er Amandusfestivalen også en firedagers festival fylt med spennende filmfaglig innhold. Med en rekke seminarer og verksteder skal festivaldeltakerne kunne få et kvalitetssikret pedagogisk innhold som få andre kan tilby.

På Amandus kan elevene få denne kompetansen:

Fra et seminar om casting i 2019.

Filmkonkurranse

Amandusfestivalen har en egen konkurranse for ungdom mellom 16 og 20 år*, som vil passe for de aller fleste elever ved videregående skoler og folkehøgskoler.

Filmkonkurransen setter kreativitet og formidlingsglede fremst, og det er ikke slik at filmer med størst produksjonsverdi nødvendigvis går foran.

Har dine elever laget noe spennende som en del av undervisning eller på fritid? Send den til Amandus og bidra til å styrke filmgleden blant unge!

Påmeldingsskjemaet er lagt opp til at filmskaperne selv sender inn sine filmer, men om du som lærer eller representant ønsker å sende inn et større antall filmer, kan du kontakte oss på film@amandusfestivalen.no for å få en mer tilpasset løsning.

Filmene blir vurdert av en utvelgelseskomité som plukker ut bidragene som blir vist under festivalen. Filmskaperne bak de nominerte filmene til konkurransen får VIP-behandling og får dekket reise og opphold. Det vil være egne opplegg for de nominerte, men det vil også være tid til å tilbringe tid sammen med klassen sin.

Lykkelige vinnere av prisen for beste musikkvideo i 2018

Amandusprisen

Amandusprisen er festivalens storslåtte prisutdeling som vil holdes i Maihaugsalen fredag 26. mars. Dette er festivalens store høydepunkt, hvor filmskaperne i alle aldere får kjenne på hvordan det er å være ekte filmstjerner på den røde løperen og føle på den sitrende spenningen når prisene deles ut.

Utdelingen vil også gjestes av celebre gjester, ha musikalske pausebidrag, og svært kompetent jury som deler ut prisene i de forskjellige kategoriene.

Utdelingen starter kl. 18, og vil vare i underkant av to timer. De som reiser hjem fredag kveld skal fint rekke siste tog i retning Oslo. Lørdagen byr også på filmvisninger og sosiale aktiviteter, så vi vil anbefale alle som har mulighet til å legge den første påskehelgen til Lillehammer.

Billetter til prisutdelingen er inkludert i festivalpasset.

Deltakelse

Festivalpass til Amandusfestivalen koster 350 kr.

Festivalpasset gir tilgang til alle festivalens hovedarrangementer så fremt ikke annet spesifiseres i programmet. Festivalarrangementene har i utgangspunktet ingen aldersgrenser, men enkelte kveldsarrangement rettet mot den eldste målgruppen vil ha 18 årsgrense. Dette vil også markeres i programmet.

Festivalpass kan kjøpes i en gruppebestilling for å gjøre det enklere for skoleklasser å bestille. Bestillingsskjemaet blir tilgjengelig i starten av 2019.

Lillehammer har en rekke overnattingsmuligheter. Vi prøver hele tiden å gjøre oppholdet i Lillehammer så rimelig og tilrettelagt som mulig, og jobber derfor kontinuerlig med å få til gode avtaler for overnatting, bespisning og annet man kan trenge når man er på festival. Informasjon om disse avtalene vil annonseres fortløpende så snart de er klare.

Som et naturlig knutepunkt i enden av Mjøsa, har Lillehammer svært gode transportmuligheter. Fra Lillehammer skysstasjon kan du ta tog i retning Oslo hver time, og det går flere avganger om dagen nordover i retning Trondheim. I tillegg finnes det gode bussforbindelser.