Amandusfestivalen
6. - 9. apr 2022
Amandus BLIKKFANG 2022

Amandus for elever i videregående skoler og på folkehøgskoler

Amandusfestivalen er det perfekte stedet for deg som vil ha mer filmfaglig påfyll i videregående skoler eller folkehøgskoler.

Størsteparten av festivalens publikum kommer fra medier og kommunikasjons-linjer på videregående skoler og film- og medielinjer ved folkehøgskoler. Her finner du nyttig informasjon om hvorfor du som lærer burde prioritere Amandusfestivalen.

I 2021 vil vi tilby et eget program rettet mot skoleelever på videregående og folkehøgskoler som vil gå digitalt. Se mer om Amandus ONLINE her.

I 2021 vil den fysiske festivalen i hovedsak være prioritert nominerte filmskapere med film på programmet. Ønsker du å reise til Lillehammer med en skoleklasse for å delta på festivalen, vil vi gjerne at dere tar kontakt så tidlig som mulig, sånn at vi kan legge opp et program og festivalløp som overholder smittevernsreglene for alle. Parallelt med den fysiske festivalen i Lillehammer, kommer vi til å arrangere en digital festival som blant annet inneholder innhold spesifikt rettet mot skoleklasser.

Les mer om inndeling av festivalene for 2021 her.

Faglig festivalinnhold

I tillegg til å være en av de mest anerkjente og lengstlevende filmprisene i landet, er Amandusfestivalen også en firedagers festival fylt med spennende filmfaglig innhold. Med en rekke seminarer og verksteder skal festivaldeltakerne kunne få et kvalitetssikret pedagogisk innhold som få andre kan tilby.

På Amandus kan elevene få denne kompetansen:

Fra et seminar om casting i 2019.

Filmkonkurranse

Amandusfestivalen har en egen konkurranse for ungdom mellom 16 og 20 år*, som vil passe for de aller fleste elever ved videregående skoler og folkehøgskoler.

Filmkonkurransen setter kreativitet og formidlingsglede fremst, og det er ikke slik at filmer med størst produksjonsverdi nødvendigvis går foran.

Har dine elever laget noe spennende som en del av undervisning eller på fritid? Send den til Amandus og bidra til å styrke filmgleden blant unge!

Påmeldingsskjemaet er lagt opp til at filmskaperne selv sender inn sine filmer, men om du som lærer eller representant ønsker å sende inn et større antall filmer, kan du kontakte oss på film@amandusfestivalen.no for å få en mer tilpasset løsning.

Filmene blir vurdert av en utvelgelseskomité som plukker ut bidragene som blir vist under festivalen. Filmskaperne bak de nominerte filmene til konkurransen får VIP-behandling og får dekket reise og opphold. Det vil være egne opplegg for de nominerte, men det vil også være tid til å tilbringe tid sammen med klassen sin.

Lykkelige vinnere av prisen for beste musikkvideo i 2018

Amandusprisen

Amandusprisen er festivalens storslåtte prisutdeling. Dette er festivalens store høydepunkt, hvor filmskaperne i alle aldere får kjenne på hvordan det er å være ekte filmstjerner på den røde løperen og føle på den sitrende spenningen når prisene deles ut.

Utdelingen vil også gjestes av celebre gjester, ha musikalske pausebidrag, og svært kompetent jury som deler ut prisene i de forskjellige kategoriene.

Prisutdelingen vil i 2021 både være et fysisk arrangement og strømmes online.

Deltakelse

Informasjon om hvordan du kan delta på festivalen fysisk eller digitalt i 2021 kommer snart.

Skoleklasser som ønsker å komme fysisk til festivalen bes ta kontakt så tidlig som mulig, sånn at vi kan legge opp et trygt og godt programinnhold.