Amandusfestivalen
6. - 9. apr 2022
Amandus BLIKKFANG 2022

Amandusfestivalen

Amandusfestivalen er den fysiske festivalen som i 2022 arrangeres i Lillehammer 6.-9. april. Dette er festivalen for de som har laget film på festivalen og andre som har mulighet til å besøke festivalen.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er amandusfestivalen_extended-1024x254.png

Festivalen vi arrangerer fysisk i Lillehammer for unge filmskapere under 20 år, er den festivalen vi rett og slett bare kaller Amandusfestivalen, og er selve hovedarrangementet vi gjør i løpet av året.

I 2022 arrangeres festivalen fra 6. – 9. april.

Dette er festivalen for deg som lager film og er mellom 13 og 20 år, og inkluderer de arrangementene som du fysisk kan delta på i Lillehammer.

Deltakere som ikke har mulighet til å være fysisk til stede, kan i stedet være med på Amandus ONLINE. For studenter og filmskapere mellom 20-26 år arrangerer vi en helt egen festival til høsten.

Hva skjer på festivalen?

Til tross for en noe nedskalering av det fysiske programmet på kinoen i Lillehammer, vil vi fortsatt tilby et spekket program med masse spennende innhold. Her vil du finne faglige verksteder som kan gjøre deg til en bedre filmskaper, du kan møte aktuelle, profesjonelle filmskapere, du kan delta på spennende seminarer om tema fra film- og mediebransjen, og ikke minst se masse film!

Filmverksteder

Vi arrangerer en rekke filmverksteder hvor du kan få mulighet til å lære masse nytt fra flinke kursholdere. Målet med verkstedene er å kunne tilby innblikk og mulighet til å prøve seg frem innen forskjellige fagfunksjoner i filmproduksjonen. Verkstedene skal også være et påfyll til hva du lærer på skole, filmkurs, i studier eller annet.

Verkstedene varierer i lengde; enkelte kan gjøres på en dag, mens andre går over flere dager. Det kan være egne kriterier for påmelding til enkelte verksteder, så sjekk ut det, og være tidlig ute for påmelding.

Møter med profesjonelle filmskapere

På festivalen vil du kunne møte profesjonelle filmskapere som deler sine erfaringer og viser frem det de holder på med. Mange av de mest uforglemmelige minnene fra festivalen kommer ofte fra møter med regissører, manusforfattere, fotografer eller andre filmskapere som viser frem det de har laget eller holder på med.

Seminarer og debatter

Festivalen vil også tilby en rekke spennende foredrag, seminarer og debatter som gir faglig påfyll i forskjellig grad. Kanskje er det ikke filmskaping i seg selv som er din drøm, men har lyst til å lære mer om hvordan bransjen fungerer, hvordan du kan se og analysere film, kanskje vil du jobbe som filmanmelder?

Vi arrangerer også en rekke seminarer og debatter i anledning Amandus YTRING-prosjektet. Mer informasjon om det prosjektet annonseres senere.

Film, film og mer film …

Det viktigste å gjøre på en filmfestival er selvsagt å se masse spennende film, og Amandusfestivalen har flust å vise deg. Vi har et kjempeprogram av filmer laget av unge filmskapere og filmstudenter, fra Norge og hele Norden. I tillegg viser vi en rekke langfilmer som har en relevans til programmet eller har en aktualitet.

Hvordan delta på festivalen?

Grunnet smittevernrestriksjonene vil det trolig være begrenset med plasser på arrangementene i Lillehammer. Fysisk deltakelse på festivalen er i år derfor prioritert til nominerte filmskapere som har film på programmet, eller grupper med egen avtale. Det kan likevel være ledige plasser på en del av programpostene, så hvis du er interessert er det bare å ta kontakt for å undersøke om det er mulig å delta.

Flere av programpostene vil også være tilgjengelig digitalt gjennom Amandus ONLINE.

Skoleklasse eller gruppe?

Ønsker dere å delta på den fysiske festivalen som skoleklasse eller gruppe, vil vi gjerne ha kontakt med dere så tidlig som mulig sånn at vi kan planlegge program og innhold deretter.

Ta kontakt med oss for å høre mer om mulighetene.

Vi kommer også til å tilby eget innhold rettet spesifikt mot skoleklasser på den digitale versjonen av festivalen, sånn at alle skal ha mulighet til å få med seg Amandusfestivalen 2021 på en trygg og enkel måte.