0

Amandusfestivalen

Amandusfestivalen er festivalen for ungdom under 20 år. Festivalen arrangeres 29. - 31. mars 2023 på Lillehammer, og er et spennende møtested for unge filmskapere og ungdom som er interessert i film.

Amandusfestivalen er festivalen for deg mellom 13 og 20 år som liker å se film, lager egne filmer eller vil lære mer om film. Festivalen arrangeres på Lillehammer 29. – 31. mars 2023, og er selve hovedarrangementet vi gjør i løpet av året.

Hovedprogrammet til festivalen skjer på kinoen i Lillehammer, og her har vi et program fullspekket av spennende og lærerikt og morsomt innhold. Her vil du finne faglige verksteder som kan gjøre deg til en bedre filmskaper, du kan møte aktuelle, profesjonelle filmskapere, du kan delta på spennende seminarer om tema fra film- og mediebransjen, og ikke minst se masse film!

Deltakere som ikke har mulighet til å være fysisk til stede, kan være med på Amandus ONLINE.
For studenter og filmskapere mellom 20 – 26 år arrangerer vi Amandus Blikkfang.

Hva skjer på festivalen?

Det viktigste på programmet er filmene laget av ungdom. Hvert år mottar vi hundrevis av filmer til konkurransene våre, og vi viser mange av disse under festivalen. Vi tar også en prat med filmskaperne bak filmene.

Torsdag 30. april arrangerer vi selveste AMANDUSPRISEN, og her kåres vinnerne av konkurransene.

Filmverksteder

Vi arrangerer en rekke filmverksteder hvor du kan få mulighet til å lære masse nytt fra flinke kursholdere. Målet med verkstedene er å kunne tilby innblikk og mulighet til å prøve seg frem innen forskjellige fagfunksjoner i filmproduksjonen. Verkstedene skal også være et påfyll til hva du lærer på skole, filmkurs, i studier eller annet.

Verkstedene varierer i lengde; enkelte kan gjøres på en dag, mens andre går over flere dager. Det kan være egne kriterier for påmelding til enkelte verksteder, så sjekk ut det, og vær tidlig ute for påmelding.

Møter med profesjonelle filmskapere

På festivalen vil du kunne møte profesjonelle filmskapere som deler av sine erfaringer og viser frem det de holder på med. Mange av de mest uforglemmelige minnene fra festivalen kommer ofte fra møter med regissører, manusforfattere, fotografer eller andre filmskapere som viser frem det de har laget eller holder på med.

Seminarer og debatter

Festivalen vil også tilby en rekke spennende foredrag, seminarer og debatter som gir faglig påfyll i forskjellig grad. Kanskje er det ikke filmskaping i seg selv som er din drøm, men har lyst til å lære mer om hvordan bransjen fungerer, hvordan du kan se og analysere film, kanskje vil du jobbe som filmanmelder?

Vi arrangerer også en rekke seminarer og debatter i anledning Amandus YTRING-prosjektet. Mer informasjon om det prosjektet annonseres senere.

Film, film og mer film …

Det viktigste å gjøre på en filmfestival er selvsagt å se masse spennende film, og Amandusfestivalen har flust å vise deg. Vi har et kjempeprogram av filmer laget av unge filmskapere og filmstudenter, fra Norge og hele Norden. I tillegg viser vi en rekke langfilmer som har en relevans til programmet eller har en aktualitet.

Hvordan delta på festivalen?

Festivalen arrangeres på Lillehammer og vi får besøk fra ungdom og skoleklasser fra hele landet.
I tillegg har vi tatt med oss gode erfaringer fra de siste årene med digital festival, og vil derfor i tillegg videreføre Amandus Online.

Mer info om billetter og priser kan dere finne her, Delta på festival!

Du kan også sende inn film til festivalen, og det kan du lese mer om her, FILMKONKURRANSER

Amandus Online er både et tilbud til de som ikke kan reise til Lillehammer, og det er en mulighet for de som har vært på festival, til å se mer film også etter man har kommet hjem.