Amandus Blikkfang
Høst 2022
Amandusfestivalen 2023
29. - 1. apr 2023

Amandusfestivalen

Amandusfestivalen er den fysiske festivalen som i 2022 arrangeres i Lillehammer 6.-9. april. Dette er festivalen for de som har laget film på festivalen og andre som har mulighet til å besøke festivalen.

Amandusfestivalen er festivalen for deg mellom 13 og 20 år som liker å se film, lager egne filmer eller vil lære mer om film. Festivalen arrangeres på Lillehammer 6. – 9. april 2022, og er selve hovedarrangementet vi gjør i løpet av året.

Hovedprogrammet til festivalen skjer på kinoen i Lillehammer, og her har vi et program spekket med masse spennende og forskjellig innhold. Her vil du finne faglige verksteder som kan gjøre deg til en bedre filmskaper, du kan møte aktuelle, profesjonelle filmskapere, du kan delta på spennende seminarer om tema fra film- og mediebransjen, og ikke minst se masse film!

Deltakere som ikke har mulighet til å være fysisk til stede, kan være med på Amandus ONLINE. For studenter og filmskapere mellom 20-26 år arrangerer vi en helt egen festival til høsten.

Hva skjer på festivalen?

Det viktigste på festivalprogrammet er filmene laget av ungdom. Hvert år mottar vi hundrevis av filmer til konkurransene våre, og vi viser mange av disse under festivalen. Vi tar også en prat med filmskaperne bak filmene.

Torsdag 7. april arrangerer vi selveste AMANDUSPRISEN, og her kåres vinnerne av konkurransene.

Filmverksteder

Vi arrangerer en rekke filmverksteder hvor du kan få mulighet til å lære masse nytt fra flinke kursholdere. Målet med verkstedene er å kunne tilby innblikk og mulighet til å prøve seg frem innen forskjellige fagfunksjoner i filmproduksjonen. Verkstedene skal også være et påfyll til hva du lærer på skole, filmkurs, i studier eller annet.

Verkstedene varierer i lengde; enkelte kan gjøres på en dag, mens andre går over flere dager. Det kan være egne kriterier for påmelding til enkelte verksteder, så sjekk ut det, og være tidlig ute for påmelding.

Møter med profesjonelle filmskapere

På festivalen vil du kunne møte profesjonelle filmskapere som deler sine erfaringer og viser frem det de holder på med. Mange av de mest uforglemmelige minnene fra festivalen kommer ofte fra møter med regissører, manusforfattere, fotografer eller andre filmskapere som viser frem det de har laget eller holder på med.

Seminarer og debatter

Festivalen vil også tilby en rekke spennende foredrag, seminarer og debatter som gir faglig påfyll i forskjellig grad. Kanskje er det ikke filmskaping i seg selv som er din drøm, men har lyst til å lære mer om hvordan bransjen fungerer, hvordan du kan se og analysere film, kanskje vil du jobbe som filmanmelder?

Vi arrangerer også en rekke seminarer og debatter i anledning Amandus YTRING-prosjektet. Mer informasjon om det prosjektet annonseres senere.

Film, film og mer film …

Det viktigste å gjøre på en filmfestival er selvsagt å se masse spennende film, og Amandusfestivalen har flust å vise deg. Vi har et kjempeprogram av filmer laget av unge filmskapere og filmstudenter, fra Norge og hele Norden. I tillegg viser vi en rekke langfilmer som har en relevans til programmet eller har en aktualitet.

Hvordan delta på festivalen?

I år håper vi å kunne gjennomføre en nogenlunde vanlig filmfestival, i tråd med gjeldene smittevernsregler, og planlegger for en fysisk festival på Lillehammer. I tillegg har vi tatt med oss gode erfaringer fra de siste årene med digital festival, og vil derfor i tillegg videreføre Amandus ONLINE.

Amandus ONLINE er både et tilbud til de som ikke kan reise til Lillehammer, og det er en mulighet for de som har vært på festival, til å ta med seg festivalfølelsen og fortsette læringen også etter man har kommet hjem.

Mer info om billetter og priser kan dere finne her, Delta på festival!