Festivalløypene

INPUT / Anbefalning

Vanskelig å velge hva du skal melde deg på? Her er våre anbefalte festivalløyper basert på hva du er mest interessert i å lære om og oppleve på festivalen.

Årets festivalprogram byr på mange programposter som byr på forskjellige temaer og innfallsvinkler. Det kan være vanskelig å bestemme seg for hva man har mest lyst til å oppleve, så her har vi laget en liten guide basert på hva du kan være mest interessert i.

Dette er selvsagt bare tips, og du kan selvsagt mikse og trikse programmet akkurat som du vil.

I tillegg til dette, oppfordrer vi alle til å få med seg visninger av Amandusfilmene, samtaler med filmskaperne, prisutdelingen, AMA EXLUSIVE og vår oppsummerende samtale med unge deltakere på festivalen.

For deg som vil lære mer om filmproduksjon

Seminarer og verksteder som gir deg forskjellige nyttige tips og triks til forskjellige innfallsvinkler til filmproduksjon. Dette kan være for deg som ønsker å lære litt av hvert om hvordan du kan sette i gang eller fortsette med å lage film.

Og så anbefaler vi også å se Så jävla easy going (onsdag kl. 18:00 og fredag kl. 10:00), der vi også får en av filmens hovedrolleinnehavere.

For deg som vil lære om film og medier

Dette er programpostene for deg som ikke nødvendigvis bare ønsker å lære om å lage film, men som ønsker å lære mer om film og media på et mer overordnet plan. Her gjør vi gjøre dypdykk inn sjangere og temaer som forhåpentligvis gjør at vi ender med å bli litt klokere som seere av film og medier.

Og så slenger vi på visningen av den sjarmerende coming-of-age-filmen I like movies (torsdag kl. 21 eller fredag kl. 13:00), om en tenåring på vei fra high school til college i Canada, med film som sin øverste interesse.

For deg som ønsker å fordype deg i egen filmutvikling

Dette er programpostene som kanskje krever litt mer av deg som deltaker, men som kan være aller mest verdifullt for deg som ønsker å bruke oppholdet på Amandus til å fordype deg mer i hvordan du kan bli en bedre filmskaper. Dette er programpostene for deg som ønsker å eksperimentere og utforske og finne ut hva din filmstemme skal være.

For deg som har mest lyst til å se film på kino

Og for deg som har lyst til å se masse film på kino har vi også flere filmer som går utenom de nominerte filmene og Runner-ups. Her er det litt av hvert for alle og enhver!

Husk å melde deg på arrangementene for å være sikret plass!