Nyhetsartikkel

Velkommen til Amandus BLIKKFANG

Navnet på den nye utvidelsen av Amandusfestivalen er klart, og vi er kjempeglade for å endelig kunne ønske velkommen til Amandus BLIKKFANG den siste helgen i september i Lillehammer.

Dette er en eldre artikkel og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Å lage et godt navn på en ny festival er neimen ikke lett, og det tok mange runder før det satt. Derfor er vi ekstra stolte over å nå endelig kunne presentere BLIKKFANG som det nye navnet på festivalen for filmstudenter og unge voksne filmskapere.

Dette synes vi er et godt navn, som både er tydelig og forståelig, men som også kan ha flere betydninger. Her kan blikkfanget både være filmene på lerretet, men også en henvisning til unge, talentfulle filmskaperne en bør legge merke til; de som skal fange blikket ditt.

Vi synes også det er en passende anledning til å gi denne delen av festivalen en skikkelig boost. BLIKKFANG er egentlig en videreføring av det som en gang het Studentfilmfestivalen, og som senere ble en del av Amandus. Den aller første utgaven av Lillehammers festival for studentfilmer ble faktisk arrangert i september 2011, og til tross for litt organisasjons- og profilendringer opp gjennom årene, vil årets utgave altså markere et ti-årsjubileum for studentfilmer på festival i Lillehammer, samtidig som det er starten på noe nytt.

Årets festival vil ta oss tilbake til røttene i Lillehammer, og vi gleder oss til å feire tilbakekomsten til et hyggelig, sosialt og fysisk arrangement etter halvannet år foran dataskjermen.

Vi er også kjempeglade for å ha fått inn et rekordhøyt antall filmer til filmkonkurransen. Med over 200 filmer påmeldt, blir det selvsagt hard konkurranse om plassene, men vi gleder oss til å binge oss gjennom mange titalls timer med film denne sommeren, og plukke ut et sterkt og variert filmprogram.

Arrangementet går av stabelen 24. – 26. september og vil derfor ligge nøyaktig et halvt år etter Amandusfestivalen i mars (dette vil nok ikke være like nøyaktig hvert år, ettersom vår-festivalen legger seg etter påsken).

Vi arrangerer også et vorspiel-event ved Vega Scene i Oslo et par uker før, der du kan få smakebiter fra programmet. Info om tid og innhold kommer senere.

Amandus BLIKKFANG 24.-26. september 2021.