Inovative Directing Academy fortsetter i Polen

Nyhetsartikkel

En gruppe med unge filmskapere fra både Norge, Polen, Italia og Frankrike møtes denne uken i Olsztyn for å ta del i verksteder og foredrag som omhandler hvordan man bygger en karriere i en moderne filmindustri.

Dette er en eldre artikkel og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Vårt samarbeidsprosjekt med polske WAMA Film Festival, Filmforum Association og KOSMOPOLIS Institute Foundation for Science har denne uken fortsatt i Polen.

Under Amandus BLIKKFANG ble første del av Inovative Directing Academy arrangert 22.-26. september. I del to er det hele 15 norske deltakere med, sammen med både deltakere fra Polen, Italia og Frankrike, som deltar i en rekke workshopper under WAMA Film Festival i Olsztyn Polen.

Tanken bak verkstedet er å spre profesjonell kunnskap om internasjonal salg og markedsføring av audiovisuelle produkter. Programmet er dedikert til filmskapere i begynnelsen av karrieren sin som har en interesse for produksjon, distribusjon og markedsføring av film.

Prosjektet inkluderer både foredrag og praktiske verksteder. Kursholderne er Laura Abbaleo (markedsstrateg), Barbara Białowąs (regissør og manusforfatter), Alex Leszczyńska (ekspert på utvikling og finansiering av prosjekter), Piotr Domalewski (regissør/manusforfatter/skuespiller), Alek Pietrzak (regissør og manusforfatter), Mateusz Pacewicz (regissør og manusforfatter), og programsjef i Amandusfestivalen Eivind M. Nordengen.

I tillegg til verkstedene, vises det også et retrospektiv av filmer fra Amandusfestivalen fra de siste årene. Les mer om det programmet her.

Programsjef Eivind M. Nordengen sitter også i juryen for kortfilmprogrammet på WAMA Film Festival. Med til Polen er også prosjektkoordinator Othelie Brødholt fra Amandus.