Årets nominerte til Amandus Blikkfang

Nyhetsartikkel

Endelig kan vi presentere årets 33 nominerte filmer til Amandus Blikkfang.

Dette er en eldre artikkel og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Etter en lang og fin sommer med mye filmtitting, har årets utvelgelseskomité endelig kommet frem til de nominerte filmene til Amandus Blikkfang 2022.

Med 163 påmeldte filmer har det vært en utfordrende jobb å kutte det ned til bare 33 filmer som blir nominert, men vi er svært stolte av den endelige listen med filmer.

Alle nominerte blir kontaktet om kort tid for mer informasjon om deltakelse på festivalen.

Vi gratulerer alle utvalgte filmer!

Hvordan foregår utvelgelsen?

Det kan gjerne virke litt mystisk hvordan en festival plukker ut filmer, så for å være så transparente som mulig, forklarer vi litt av prosessen her.

Årets utvelgelseskomité har bestått av Frøydis Fossli Moe, Marlene Emilie Lyngstad, Mone Frogg Christiansen, Peder Erdal, Morten Berg Larsen og Øystein Egge, i tillegg til programsjef i festivalen, Eivind M. Nordengen.

Filmene har vært gruppert inn i forskjellige bolker etter eksempelvis sjanger, studentfilmer og uavhengige filmer, og lignende. Dette har både gjort at antallet filmer for den enkelte å se har vært noe mindre, og at filmene har fått en fair sjanse til å bli vurdert mot filmer med likere forutsetninger.

Inndelingene har også gjort det mulig for oss at medlemmer av komiteen som har vært involvert i, eller hatt en tilknytning til en film, ikke har vært med å vurdere sin egen film eller noen av de andre filmene i den gruppen.

Vi har også vært ganske strenge på at kravene for deltakelse på Amandus Blikkfang oppfylles, med særlig vekt på hvorvidt det faktisk er en studentfilm, og hvis ikke om filmskaperne er innenfor alderskravet, og hvorvidt den faktisk kan regnes som nordisk.

En short list på rundt 50 filmer ble satt sammen basert på vurderingene fra de forskjellige gruppene, som til slutt ble kuttet ned til 33 filmer. Vi skulle veldig gjerne vist enda flere filmer, men festivalen har bare plass til så så mange visninger.

Vi tror vi har en svært god og variert liste med filmer som vi gleder oss til å vise frem i Lillehammer 8. – 10. september.

Vi takker for alle innsendte bidrag, og håper at alle fortsetter å lage film, selv om man ikke ble plukket ut denne gangen. Merk at vi ikke har mulighet til å gi tilbakemeldinger til hvorfor en film ikke ble plukket.