Bli med på animasjonsverksted i Fredrikstad

Nyhetsartikkel

Vi inviterer ungdom fra 16-20 år på animasjonsverksted i Fredrikstad!

Dette er en eldre artikkel og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Det er dessverre ikke flere plasser på verkstedet.

Er du interessert i animasjon og film, og går med en drøm om å lage dine egne animasjonsfilmer? Har du lyst til å lære mer om stop motion animasjon? Eller har du kanskje litt erfaring, men ønsker å videreutvikle dine ferdigheter?

Under animasjonsfestivalen i Fredrikstad kan du bli med på workshop med en av Norges beste animatør; Kristian Kim Larsen, som det siste året har jobbet med selveste Guillermo del Toro.

Workshopen fokuserer på grunnleggende animasjonsprinsipper for å gi liv og bevegelse til figurer og objekter med stop motion animasjon. Kristian vil dele tips og triks han selv tar i bruk daglig i en profesjonell produksjon. Gjennom egen deltagelse vil deltakerne få konkrete oppgaver, som å animere, lære utstyr og verktøy som brukes for å lage stop motion.

Bli med å animere!

Fra fjorårets workshop:
Kristian Kim Larsen

Kursholder Kristian Kim Larsen

Kristian Kim Larsen er en norsk animatør som for tiden jobber i Portland, Oregon for Laika Studios. Med over 8 års erfaring fra reklamer, dataspill og animerte lanfilmer som Solan og Ludvig, Hakkebakkeskogen, Missing Link og Guillermo del Toros Pinocchio, har Kristian etablert i ung alder som en mester animasjonsfaget og har en spesiell interesse for stop motion animasjon.

Praktisk info

Tid og sted

Selve verkstedet vil foregå på dagtid lørdag 22. og søndag 23. oktober. Alle deltakere inviteres også til middag kvelden før der de får møte kursholder Kristian og bli litt kjent. Vi inviterer også til noen filmvisninger på festivalen som vil passe fint inn i planen for deltakerne på verkstedet.

Selve verkstedet varer fra 10 til ca 16 på dagtid. Se oversikt over dagsplan nedenfor.

Verkstedet foregår på E6 – Medieverksted i Fredrikstad.

Mat og overnatting

Vi serverer lunsj under verkstedet, i tillegg til middag fredag og lørdag. For overnattende vil det også være frokost tilgjengelig. Har du spesielle allergier eller matpreferanser, er det fint om du gir oss beskjed i god tid.

Kursdeltakere som skal overnatte får bo på kulturskolen. Vi stiller med madrasser, men ta med egen sovepose. Det vil være nattevakt på stedet.

Foreløpig dagsplan for verkstedet (med forbehold om endringer):

Fredag 21. oktober

Ankomst Fredrikstad på ettermiddagen

18:30  Middag for alle ankomne sammen med kursholder Kristian Kim Larsen. Her blir vi litt kjent og snakker om planen for verkstedet og litt om forvetningene. (sted kommer)

20:00  Animasjonsfilm på kino (film annonseres snart)

Innlosjering på Kulturskolen for de som overnatter etter filmvisning. Det er nattevakt på stedet.

Lørdag 22. oktober

09:00  Frokost for overnattende

10:00  Verkstedet starter
Lunsj serveres omtrentlig 12:30

16:30  Avslutning for dagen

17:30  Middag (sted kommer)

18:30  Filmvisning på kino av animerte kortfilmer på kino

Søndag 23. oktober

09:00  Frokost for overnattende

10:00  Verksted starter
Lunsj serveres omtrentlig 12:30

16:00  Avslutning og hjemreise

Deltagerne er også akkreditert til festivalen og er invitert til festivalens filmvisninger og seminarer som foregår utenom ovennevnte dagsplan.

Kurset arrangeres av Fredrikstad Animation Festival i samarbeid med Amandusfestivalen og E6 – Medieverksted, med støtte fra Viken Ung.

Påmelding

Påmelding snarest! Obs: begrensede plasser.

F.eks. by eller poststed

Det er begrenset med plasser, så skriv gjerne litt om hva som motiverer deg til å være med.