EN

Filmpåmelding Amandus STUDENT

Filmkonkurransen for studentfilmer fra hele Norden.

Her er litt viktig informasjon om Amandus STUDENT som du bør lese før du går videre til påmeldingsskjemaet.

Filmen må være en studentfilm

Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival definerer en studentfilm som en film som er laget i tilknytning til en utdanningsinstitusjon og som er laget av studenter. Konkurransen er ikke begrenset til filmer laget ved filmlinjer: Filmer laget i forbindelse med prosjekter i andre studieområder er også velkomne til å meldes på. Filmen skal være skrevet, regissert, produsert og teknisk avviklet av studenter. Hjelp utenfra er lov, men er begrenset til ikke-kreative roller. Skuespillere eller komponist av originalskrevet musikk trenger ikke være studenter.

Merk at folkehøgskole ikke er regnet som høyere utdanning. Produksjoner laget ved folkehøgskole kan meldes på Amandus UNG.

Filmen må være nordisk

Konkurranseprogrammet for Amandus student er i år nordisk, noe som vil si at filmene må være laget i enten Norge, Sverige, Danmark, Island eller Finland, (samt de tilhørende områdene Grønland, Færøyene eller Åland). Om filmen er produsert utenfor Norden men har sterke bånd knyttet til ett eller flere av de nordiske landene, kan det gjøres en egen vurdering på det. Tilknytningen til Norden må da begrunnes i påmeldingen.

Ingen makslengde, men …

Konkurransen har ingen begrensninger på lengde på filmene. Vi mener det også bør være rom for de filmene som faller mellom den tradisjonelle kortfilm-begrensningen (som regel på 30 minutter) og langfilm (over 60 minutter). Samtidig er ikke dette å regne som en oppfordring til å gjøre filmene lengre – svært ofte gjør kortfilmer seg best under halvtimen. Har du ambisjoner om å få filmen inn på andre kortfilmfestivaler, er det mange av dem som har en absolutt 30 minutters-grense, så om det ikke er gode grunner for at filmen skal være lengre, vil vi anbefale å holde den innen denne tidsrammen.

Bruk av musikk i film

Når du leverer film må alle rettigheter for bruk av opphavsbeskyttet materiale være i orden. Bruker du et musikkspor i filmen som du selv ikke eier, må du ha fått dette klarert med artisten eller produsenten. NCB er det nordiske selskapet som administrerer rettigheter til bruk av musikk. Se deres nettside for mer informasjon og søknadsskjema for bruk av lisensiert musikk. Har du fått tillatelse, kan du gjerne nevne det i kommentarfeltet. Vi oppfordrer til bruk av egenprodusert musikk eller musikk som er tilrettelagt for viderebruk.

Hva trenger du til påmeldingen?

Før du går videre til skjemaet, kan det være lurt å ha denne informasjonen klar:

Påsynskopi

Den enkleste måten å levere film er å bruke en videostrømmetjeneste som YouTube eller Vimeo. Med YouTube kan du velge å gjøre filmen privat når du laster den opp. Dette gjør at kun du og de du deler URL-lenken med får tilgang til å se filmen. Med Vimeo kan du også passordbeskytte videoen, som gir en enda høyere grad av sikkerhet. Husk å legge ved passordet sånn at vi kommer oss inn. Vimeo har en maksgrense på 500 MB på gratis-versjonen, mens du må oppgradere til en betalt versjon for å kunne laste opp videoer som er større enn det. Husk at dette er kun ment som en påsynskopi som utvelgelseskomiteen skal se gjennom på forhånd. Filmen trenger derfor ikke være i aller høyeste kvalitet. En h264-komprimert 720p mp4-fil fungerer som regel helt utmerket. Om filmen blir plukket ut til festivalen, vil det stilles andre kvalitetskrav. Du kan også bruke andre tjenester for å sende videofilen, som Dropbox, Google Drive eller WeTransfer. Vi foretrekker da at filstørrelsen ikke overstiger 1 gb.

Send inn film her!

Fristen for 2020 har gått ut.