EN
Nyhetsartikkel

Du er invitert til Amandus YTRING

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Etter høsten og vinterens mange avsløringer om seksuell trakassering i mediebransjen, og de påfølgende kampanjene #metoo og #stilleforopptak, har festivalen tatt initiativet til en ny satsing, Amandus YTRING. Dette er en prosjekt med mål om å gjøre filmskaping mer likestilt og inkluderende for alle.

Prosjektet er delt inn i flere programposter og underprosjekter, og inkluderer en ny manus- og pitchekonkurranse der prosjekter som fremmer likestilling er i fokus. Konkurransen er åpen for alle under 26 år. Påmeldingsfristen er 8. mars. Mer informasjon og påmelding kan du finne her.

Ellen Tejle fra Fanzingo og A-märkt lanseres som en programpost, det vil være paneldebatter og diskusjoner, og forskjellige former for markeringer.

I tillegg annonserer festivalen samarbeid med to internasjonale filmfestivaler, China Women’s Film Festival og Duhok International Film Festival, som bidrar til svært spennende prosjekter.

Festivalsjef Linda Steinhoff sier:

Amandus er stedet hvor den neste generasjonen filmskapere møtes, og festivalen har derfor en unik mulighet til å ta tak i viktige temaer, skape gode holdninger og finne varige løsninger for å gjøre bransjen et bedre sted å være.

Du kan lese hele pressemeldingen om lanseringen her, og gå til oversiktssiden for Amandus YTRING her.

Teaserfilmen for hele Amandus YTRING kan sees her: