EN
Nyhetsartikkel

Invitasjon til animasjonsverksted med prisvinnende animatør

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Er du mellom 16 og 20 år og interessert i animasjon? Har du lyst til å lage egne filmer, men trenger inspirasjon for å komme i gang? Eller har du kanskje litt erfaring, men ønsker å videreutvikle ferdighetene dine? Meld deg på workshop for unge talenter som arrangeres forbindelse med Fredrikstad Animation Festival 2018.

Tradisjonen tro samarbeider Fredrikstad Animation Festival med Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival og E6 Østfold Medieverksted om et animasjonsverksted, og i år er vi så heldige å ha den prisvinnende regissøren og animatøren Hefang Wei som kursholder. Hefang Wei er en prisvinnende filmskaper, som nylig har vært leder for animasjonen på den nye norske langfilmen Tårnet, som også åpner festivalen.

I workshopen vil du få erfaring med cut-out animasjon – en type stop-motion animasjon der en fysisk flytter materiale foran kamera for å skape en illusjon av bevegelse. Dette er et av de grunnleggende prinsippene for animasjon, og vil være et verdifullt bidrag i utviklingen av animasjonsferdigheter. Deltagerne på kurset vil i samarbeid om å lage små filmer i løpet av helgen.

Kurset holdes i helgen 27.-28. oktober. Deltakerne er også velkomne til å delta på resten av festivalen, som varer fra torsdag 25. oktober.

Påmelding skjer gjennom skjemaet nedenfor. Det er begrensede plasser. Interesse og motivasjon for å delta vektlegges i utvelgelsen.

The Banquet Of The Concubine

The Banquet Of The Concubine


Om verkstedsleder

Hefang Wei er født og Kina og har praktisert tradisjonell kinesisk tegnekunst og kaligrafi siden hun var barn. Hun er senere utdannet ved Sichuan Fine Arts Institute i Chong Qing, og i 2005 startet hun studiene i Frankrike hvor hun lagde tre anerkjente kortfilmer. Blant dem er eksamensfilmen The Bridge Chronicles, som ble kåret til beste franske animerte kortfilm på den internasjonale kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand. Hennes senere kortfilmer The Banquet Of The Concubine og Bird Flu har også gjort stor suksess på internasjonale filmfestivaler verden rundt. De siste årene har Hefang Wei arbeidet med flere internasjonale langfilmer, inkludert Tårnet av Mats Grorud, som er årets åpningsfilm under Fredrikstad Animation Festival.

The Bridge Chronicles

The Bridge Chronicles

Praktisk info:

Høydepunkter fra festivalen som deltagerne er velkomne på:

Torsdag 25. oktober

Fredag 26. oktober


Verkstedet er et samarbeid mellom Fredrikstad Animation Festival, Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentiflmfestival og E6 Østfold Medieverksted. Tiltakene for unge under festivalen er støttet av Viken Ung.


Påmeldingsskjema

Påmeldingen er avsluttet