Første programslipp: Verksteder, foredrag og skrivekonkurranse

I anledning at det er 100 dager igjen til festival, lanserer vi noen flotte annonseringer til Amandusfestivalen 2021. I tillegg lanserer vi en egen skrivekonkurranse.

Dette er en eldre artikkel og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Vi annonserer nå hele fem programposter på den kommende utgaven av festivalen, i tillegg til en skrivekonkurranse som er tilknyttet årets YTRING-tematikk.

2020-postene som måtte avlyses

2020-festivalen ble en spesiell utgave, da hele festivalen på svært kort tid måtte gjøres om til en digital versjon. Noen programposter kunne overføres til det nye digitale formatet, mens mange dessverre måtte avlyses helt. Vi er derfor veldig glade for å kunne annonsere at flere av disse verkstedene og seminarene kommer til Amandusfestivalen 2021 i stedet.

Lyd- og klippeverksteder

Lyd er ofte en av de mest undervurderte aspektene med en filmproduksjon, men helt klart en av de viktigste. Hvordan lages egentlig de store drønnene, eller de små fottrinnene? Det er ikke nødvendigvis alltid slik man tror, og Yvonne Stenberg og Therese Næss Diesen tar deg med inn i foley-produksjonens verden.

Lyd er ikke bare effektene, det er selvsagt også stemmene, og det å stemmelegge en animasjonsfilm, legge til en fortellerstemme på en dokumentarfilm eller dubbe en fremmedspråklig film er en egen kunst i seg selv. Den erfarne stemmeskuespilleren- og instruktøren Stig Krogstad gir deg mulighet til å prøve deg som filmdubber på et spennende verksted under festivalen.

I tillegg kommer filmklipper Karsten Meinich til Amandusfestivalen for å holde et kurs for de som ønsker å lære mer om det å redigere en film. Dette er et kurs for de litt mer viderekommende som behersker videoredigeringsprogrammer, men som har lyst til å ta kunnskapen et steg videre.

Reality-TV og filmøkonomi

Vi får også en innføring i hvordan en regissør jobber med reality-TV. Maria Bringsjord har både jobbet med regi og casting på noen av de mest populære reality-programmene, som Farmen, Robinsonekspedisjonen og senest Ex on the Beach. Hun tar oss med bak fasaden på noen av de største reality-seriene på norsk TV.

Penger og økonomi er kanskje ikke det morsomste med å lage film, men likevel noe av det viktigste for å kunne realisere visjonen din. Ravn Wikhaug er utdannet filmprodusent, og jobber som produksjonsrådgiver for dokumentar- og kortfilm ved Norsk filminstitutt, og kommer for å snakke om noen av de litt mer «kjedelige» – men ytterst nødvendige – prosessene i det å lage film.

*

I utgangspunktet vil verkstedene kun være tilgjengelig deltakere fysisk i Lillehammer, mens foredragene vil være tilgjengelig på den digitale festivalen Amandus ONLINE. Mer informasjon kommer når programmet slippes i sin helhet.

Mangfold som årets YTRING-tema og manuskonkurranse

Amandus YTRING er et prosjekt vi gjennomfører for fjerde gang, der vi tar opp en dagsaktuell tematikk eller problemstilling som kan relateres til film- og mediebransjen. Å få flere stemmer inn i filmbransjen som representerer det kulturmangfoldet vi lever i, er essensielt for filmbransjens fremtid. At publikum kan se filmer og medieinnhold laget av filmskapere de kan kjenne seg igjen i, er viktig for at film og medier blir noe alle kan ta del i. Årets YTRING-tema vil derfor handle om mangfold og inkludering i filmbransjen.

Prosjektet gjør at vi vil ha enkelte programposter på festivalen med denne tematikken. Dette innholdet og arbeidet med prosjektet vil vi slippe mer informasjon om i de kommende månedene i forkant av festivalen.

I denne sammenheng lanserer vi også en egen skrivekonkurranse, der du kan skrive ut en idé eller et lite manus om tematikken. De beste tekstene blir invitert til festivalen for å være med på et verksted sammen med manusforfatter og klipper Arild Tryggestad. Vinneren av det beste manuset blir annonsert på prisutdelingen 26. mars.

Fristen for å sende inn tekster er 1. februar. Les mer om konkurransen her og få tips om manusskriving.