Nå kan du endelig se hele programoversikten til festivalen
Forrige uke annonserte vi både når de nominerte filmene skulle vises samt enkelte programposter. Nå kommer vi med det store slippet med så å si alle programpostene.
Programmet vil i hovedsak fordele seg på Lillehammer kino og Kulturhuset Banken, som ligger omtrent fem minutter gange sørover. På kinoen har vi først og fremst fokus på filmvisninger, mens i den store Festsalen på Kulturhuset Banken, vil vi ha foredrag og panelsamtaler som også vil streames til Amandus ONLINE. Tvers over gangen finner du også Holbøsalen, og Café Banken i underetasjen.
I tillegg er det noen sosiale aktiviteter på Plan B, og prisutdelingeng går selvsagt i Lillehammers storstue; Maihaugsalen.
For å være sikret å få plass på arrangementet bør du melde deg på på forhånd. Du må da ha en bruker som har registrert et festivalpass, eventuelt et dagspass.
For å melde deg på, klikker du deg inn på programposten fra oversikten, og trykker Meld meg på. Du finner alle arrangementene du er påmeldt under Arrangementer på profilen din. Og skulle du ombestemme deg, så er det ikke noe problem å melde seg av og velge et annet arrangement i stedet.
På kinoen vil du få se en spesialvisning av den ukrainske ungdomsfilmen Stop-Zemlia, som vant hovedprisen i det såkalte Generation-programmet under filmfestivalen i Berlin i fjor (det er barne- og ungdomsfilmprogrammet).
Når krigen nå herjer i Ukraina er det ekstra spesielt å se en film som dette fra et mer hverdagslig liv i landet.
Den observante leser vil også se at det er noen filmer i programoversikten som står som TBA (altså «to be announced»), så ganske snart kommer det enda noen flere overraskelser.
I hjemlige trakter bidrar Lillehammer filmklubb med et gjensyn av den norske klassikeren Mannen som elsket Yngve – en film som bidro til å synliggjøre flytende legninger blant ungdom da den kom i 2008, men som kanskje også har noen problematiske sider i fremstillingen?
Det problematiserer blant annet filmskaper Ida H. Eldøen som kommer med en introduksjon til hvordan skeive karakterer har vært fremstilt på film i Norge.
Hun og regissør Kenneth Elvebakk kommer også til en panelsamtale som tar temperaturen på hvordan det egentlig står til med skeiv filmkultur i Norge i dag (flere paneldeltakere annonseres snart).
For de som vil utforske filmens muligheter litt mer og finne nye måter å eksperimentere med filmmediet på, har vi et par spennende og litt utfordrende kurs.
Den nordnorske regissøren Truls Krane Meby tar turen fra Berlin, der han vanligvis holder til, og viser sin første spillefilm: Katja drømmer om å våkne. Dette er en svært stilfull film om hvordan livet med sosiale medier i den travle storbyen gjør mennesker mer og mer stresset. Det er også en film eksperimenterer med filmmediet i stor grad.
Etter visningen vil Truls snakke om hvordan man faktisk bruker subjektivitet i film; altså hvordan man kan vise det indre livet til en karakter.
Det andre kurset har tittelen Dogmer som utviklinsverktøy, og ledes av Marlene Emilie Lyngstad og Mone Frogg Christiansen, og vil vise hvordan man kan bruke et sett med regler eller begrensinger på seg selv, for å lage spennende filmer. Som nevnt tidligere, viser de også noen av sine tidligere filmer som de tidligere har hatt på festivalen.
Som nevnt i forrige annonsering, vil vi i samarbeid med Lillywood og den profesjonelle filmbransjen i Lillehammer avholde et idéutviklingsverksted der du faktisk kan være med å komme på ideer til filmer sammen med filmskaperne som skal lage filmene. I tillegg vil en rekke kommende filmer for barn og unge pitches for deltakerne. Dette vil skje gjennom hele torsdagen, og mer spesifiserte tidspunkt vil komme etter hvert. Meld deg på hvis dette høres spennende ut.
I samarbeid med World Expression Forum i Lillehammer, vil vi se nærmere på hvordan unge i dag benytter seg av sin egen ytringsfrihet. Vi inviterer et knippe unge filmskapere, som sammen med profesjonelle dokumentarfilmskapere, tar praten om hvordan de bruker film til å ta opp temaer som er viktig for dem.