Kvalifiserte filmer til Amandaprisen 2024

Nyheter

Hvert år sender vi filmer fra våre festivaler til Norges største filmpris. Disse filmene havner på kortlisten som Amanda-juryen velger ut de nominerte fra, og her ser du hvilke filmer som kan bli nominert til Amanda 2024.

Amandus har vært en Amandakvalifiserende festival siden 2018, og sender derfor hvert år inn filmer fra våre festivaler til deres kortliste for beste kortfilm. Dette er en eksklusiv liste på rundt 20 filmer som er plukket ut av forskjellige festivaler i Norge.

I fjor var det faktisk en film som var valgt ut på Amandus Blikkfang som vant prisen for beste kortfilm under Amandaprisen, nemlig Superdupermegagigasingel av Håkon Anton Olavsen. Tidligere år har også She-Pack, av Fanny Ovesen, gått fra å bli shortlistet av oss til å vinne hovedprisen under utdelingen i Haugesund.

Ettersom vi har hatt mer enn 40 kvalifiserbare filmer i konkurranse, får vi sende inn tre filmer. Tradisjonen tro sender vi derfor to fra Amandus Blikkfang 2023 og én fra Amandusfestivalen 2024.

Årets Amandakvalifiserte filmer er:

Fra Vold, laget av Emil Engesnes Bråthen. Filmen vant prisen for beste regi under Amandus Blikkfang i fjor høst.

De tre skal konkurrere mot filmer plukket ut av Bergen internasjonale filmfestival, Tromsø internasjonale filmfestival, Minimalen, Fredrikstad Animation Festival, Barnefilmfestivalen i Kristiansand og Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Snart 18, regissert av Kaja Sølverud, vant prisen for beste dokumentarfilm under Amandus Blikkfang 2023.

Årets nominasjoner til Amandaprisen annonseres 19. juni.

Vi ønsker dem lykke til og håper å se noen av dem på listen over de nominerte til Amandaprisen 2024.

Visste du at Amandus stammer fra Amanda? Amandusprisen ble opprettet barne- og ungdomspris som ble delt ut under filmfestivalen i Haugesund i 1987, og ble senere en uavhengig pris og festival. Så derfor er det ikke så rart at navnene ligner litt. 😊

Akt, regissert av Live Walseth, fikk prisen for beste fiksjonsfilm under Amandusprisen 2024.