Langfilmprogram på Amandus Blikkfang

Nyheter

Vi er glade for å kunne presentere et spennende langfilmprogram på kino under Amandus Blikkfang, med førpremierer på tre knallsterke filmer.

Tradisjonen tro presenterer vi også et spennende program med langfilmer på årets Amandus Blikkfang. Dette er filmer vi har plukket opp fra festivalverdenen gjennom året. Dette er filmer du ikke vil gå glipp av!

Førpremiere på Armand med produsent Andrea Ottmar

Vi åpner festivalen med førpremieren på Armand. Filmen hadde sin verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes, hvor den faktisk tok med seg prisen for beste førstegangsfilm («Camera d’Or»). Det er første gang en norsk film vinner denne prisen, og det er en kjempestart på langfilmkarrieren til regissør Halfdan Ullmann Tøndel.

Renate Reinsve storspiller i hovedrollen som moren til seksåringen Armand. Hun må møte i foreldresamtale på skolen, for å være med å oppklare en ubehagelig situasjon som har skjedd mellom barna. Dette møtet utvikler seg i nye uforutsette retninger, og publikum blir tatt med på en ganske annen reise enn man skulle tro at en vanlig foreldresamtale gir.

Bak kamera finner vi også stjerneprodusenten Andrea Berentsen Ottmar, som må sies å være en av de mest suksessfulle filmprodusentene i nyere norsk film. Med Verdens verste menneske som sin første langfilm, etterfulgt av Syk Pike, Karpe-filmen Vegg Vegg Vegg og nå Armand, virker det som hun ikke kan trå feil. Vi er kjempeglade for at hun kommer til Lillehammer for denne visningen, og kanskje avslører noen av hemmelighetene til suksessen.

Filmen vil vises på norsk med norske undertekster.

Ljósbrot

Rúnar Rúnarsson er en av Islands mest anerkjente regissører for tiden, og har flere sterke filmer bak seg, eksempelvis Ildfjell (2011), Småfugler (2015) og Echo (2019). Ljósbrot fikk æren av å åpne det prestisjetunge Un Certain Regard-programmet i Cannes, og ble umiddelbart en av snakkisene på festivalen i vår. Filmen er en sterk og rørende skildring av ung kjærlighet og sorgen som følger med et forferdelig tap.

Ljósbrot vant nylig prisen for beste nordiske fiksjonsfilm på Oslo Pix.

Filmen vil vises med engelske undertekster.

Wild Diamond

Hva gjør man når alt man vil er å være deltaker i et realityprogram? I Wild Diamond følger 19-åringen Liane sør i Frankrike, som lever et liv i de sosiale mediers tidsånd. Oppslukt av skjønnhet og drømmer om et bedre liv som influencer og realitykjendis, melder hun seg på det nye programmet «Miracle Island». Men hva skal egentlig til for å bli med? Og hva er hun villig til å gjøre for å oppfylle drømmen?

Agathe Riedinger har her laget sin første spillefilm, og fikk delta i selve hovedkonkurransen i Cannes. Filmen er en rå skildring av livet til ungdommer og unge voksne i dagens internett-kultur.

Filmen vil vises med engelske undertekster.

Billetter og pass

Billetter til visningene kan kjøpes hos Lillehammer kino om kort tid.

Deltakere med festivalpass kan huke av at de ønsker billetter til filmene når de registrerer seg med festivalpass. Du har mulighet til å gjøre endringer på disse valgene frem til festivalstart (finn mailen med bestillingsbekreftelsen, klikk «Se hele bestillingen» og velg at du vil endre valgene). Du får billettene sammen med festivalpasset i akkrediteringsskranken vår på Kulturhuset Banken.

Bestillingen av disse billettene må gjøres senest dagen før festivalstart, 25. september. Det er også begrenset plass satt av til dette, så vi anbefaler å være snar med å registrere seg.