Pitcheworkshop

Under Amandus Blikkfang 2023 inviterer vi til en eksklusiv workshop der pitchingen står i sentrum.

Vi inviterer filmstudenter og uetablerte filmskapere mellom 20 og 30 år fra Norge med på en eksklusiv pitcheworkshop under Amandus Blikkfang, der du kan få muligheten til å videreutvikle ditt prosjekt sammen med dyktige veiledere.

Gangen i workshopen er at unge uetablerte filmskapere får en dag under Amandus Blikkfang med kurs og veiledning i hvordan du kan gjøre prosjektet ditt klart for videre innsalg. På verkstedet vil du både få jobbe med utvikling av innholdet og formidlingen. Workshoppen avsluttes med at den videreutviklede pitchen presenteres foran festivalpublikummet samt et ekspertpanel som vil gi grundige tilbakemeldinger.

Dette verkstedet er for deltakere som allerede har et prosjekt de er i gang med, og prosjektet må ha kommet lenger enn å være på idéstadiet. Du trenger ikke ha et ferdig manus, men du skal ha den overordnede handlingen klar, du skal kunne beskrive karakterene, du skal overordnet kunne si noe om filmens stil, og også ha noen tanker om hvordan produksjonen kan gjennomføres økonomisk.

Vi er åpne for alle slags formater og lengde på prosjektet

Som deltaker på verkstedet får du:

Hvem er du som søker?

Praktisk informasjon

Prosjektet er støttet av Østnorsk filmsenter.

Vi oppfordrer filmskapere fra hele landet til å søke. Nominerte filmskapere på festivalen kan også søke, men må da være obs på at man ikke får like mye tid til å være med på resten av festivalprogrammet (særlig fredagen).

Påmeldingsskjema

Frist for påmelding er innen 5. september.

Prosjektet

Fiksjon, dokumentar, animasjon eller annet?

Dette trenger ikke være nøyaktig, men gjør et omtrentlig overslag på hvor mange minutter du ser for deg at det ferdige produktet vil vare.

List opp de viktigste karakterene i filmen. Dersom du lager dokumentarfilm og ikke har gjort casting enda, kan du liste opp antatte karakterer eller hva slags type karakterer du ønsker å ha med. (maks 1000 tegn)

Gi en kort presentasjon av handlingen. Hvordan starter det? Hva er filmens konflikter/handlingskatalysatorer? Hvordan utvikles historien? Hvordan er vendepunktet og hvordan avsluttes det? (maks 1500 tegn)

Gi en kort beeskrivelse av filmens visuelle stil, eller andre relevante opplysninger om filmatiske virkemidler som vil prege det endelige resultatet. (maks 1000 tegn)

Du trenger ikke ha en ferdig finansieringsplan, men vi ønsker noen realistiske tanker om hvordan prosjektet kan realiseres økonomisk.

Innsender

Regissør, manusforfatter, produsent eller annet?

By, kommune, osv...

F.eks. filmer du har laget tidligere, prosjekter du har vært med på, utdanning, eller annet relevant.