EN
INPUT / Nyhetsartikkel

Amandus på Tysk-Norsk Ungdomsforum

Tysk-Norsk Ungdomsforum gikk av stabelen denne helgen, der norske og tyske ungdommer mellom 16 og 20 år deltok i en rekke verksteder for å bygge relasjoner på tvers av landegrensene. Amandusfestivalen var i år representert i filmverkstedet.

Amandus var i år representert ved Tysk-Norsk Ungdomsforum i Berlin, hvor ungdommer fra Norge og Tyskland samles for å lære av hverandre, bygge relasjoner på tvers av landegrensene og delta på verksteder innen musikk, journalistikk, språk, webside og film. Forumet er et årlig arrangement for kulturutveksling mellom de to landene. I tillegg til Utenriksdepartementet og Kunnskapsdepartementet er Lights Promotion med som arrangør.

Festivalsjef Linda Steinhoff og produsent Eivind Nordengen var Amandusfestivalens to utsendte, og sto for veiledningen av ungdommene i filmgruppen. Ungdommene fikk både en liten innføring i festivalen, i tillegg til grunnleggende kursing i forskjellige aspekter av videoproduksjon.

De ferdige resultatene ble vist frem ved de nordiske ambassadene i Berlin 18. august. Seansen ble streamet live på Facebook, og kan sees i sin helhet her.

Både deltakere og kursholdere var svært fornøyd med både kurset, læringsutbyttet og ikke minst det ferdige resultatet.

Årets filmgruppe på Tysk-Norsk Ungdomsforum.

Filmgruppen på årets Tysk-Norsk Ungdomsforum besto av (f.v.) Tim Johansen, Laura Kummer, Thi Minh Thuy Vu, Johnny Bonk, Rebekka Brockhaus, Sönke Menke og Karoline Aamelfot Tveit (foran).

Du kan se en teaser fra videoene som ble produsert her. De øvrige filmene vil publiseres på Facebook-siden til Deutsch-Norwegisches Jugendforum i løpet av nærmeste fremtid.

 

Innføring i Amandus

Innføring i Amandus

 

Teknikken på plass

Teknikken er på plass