EN
INPUT / Filmtriks, Video

One to follow: D4Darious

YouTube-kanalen D4Darious (Darious Britt), er en must-follow for enhver spirende filmskaper. Kanalen byr på tonnevis av tips og triks-videoer, filmanalyser og anmeldelser til nytte for alle filmstudenter og amatørfilmskapere.

I en svært omfattende 32-minutters tutorial fra tidligere i vår, presenterer Britt hvordan du kan skape et filmatisk uttrykk så å si helt gratis. Filmen er en liten håndbok i seg selv om hvordan man skal gjøre alt fra de riktige kamerainnstillingene på et DSLR-kamera, til enkle lyssettingsteknikker, til skuespillinstruksjon, lydarbeid og mye, mye mer.

Selv om kanalen ofte fokuserer på spesifikke tekniske fagfunksjoner innen filmproduksjonen, formidler Britt på en såpass allmenngyldig og underholdende måte at alle kan ha glede av å se filmene. Det er også en fin måte å lære seg mer om forskjellige deler av filmproduksjonen.

I sin nyeste video legger Britt frem 8 essensielle egenskaper du bør ha for å lykkes som filmskaper. Her snakker han om egenskaper som å være fleksibel, gjøre smarte økonomiske valg, være teknisk dyktig, forstå historieoppbygging og ha gode kommunikasjonsevner. Se videoen nedenfor for alle punktene.

Et gjentakende poeng i filmene til Britt er å kunne gjøre analyser av historiene. Hvis du forstår hvordan oppbyggingen av en film fungerer, vil du selv lettere kunne fortelle gode historier. Den siste videoen jeg trekker frem her er en del av serien hans “Story structure analysis”, og her gjør han en narrativ analyse av Frozen.

D4Darious er en sterk anbefalning for å få litt inspirasjon til ditt neste filmprosjekt. Finn profilen på YouTube her.