EN
Nyhetsartikkel

Aprilsnarr og fake news på Amandus

Marve var selvsagt bare en aprilsspøk, men falske nyheter i mediene er et stadig økende problem.

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Fikk du med deg nyheten om at Amandus skifter navn til Marve? Dette var heldigvis bare en aprilsnarr, noe vi tipper du sikkert skjønte.

1. april er dagen hvor alle leser nyheter med en viss skepsis for å ikke bli lurt av en aprilspøk, mens resten av året burde en kunne stole på at nyhetene en leser er ekte. Likevel spres falske nyheter på nettet hver eneste dag, noe som gjør det svært vanskelig – om ikke umulig – å ha fullstendig oversikt over hva som er sant og ikke til enhver tid.

Årets tematiske prosjekt under Amandusfestivalen, Amandus YTRING, har temaet “Ytringsfrihet og demokratiske prosesser i dagens mediebilde” og torsdag 11. april presenterer vi paneldebatt og filmvisning med fake news som tema.

Programsjef Eivind M. Nordengen gleder seg til årets største begivenhet for filminteressert ungdom.

Programsjef i festivalen, Eivind M. Nordengen gleder seg til å ta fatt på tematikken på årets utgave av Amandus. Han har stor tro på at fremtidens filmskapere og filmpublikum kan finne løsninger som kan gjøre verden til et bedre sted.

– Med alt det flotte vi har sett som har blitt sendt inn til festivalen, har vi kjempestor tro på neste generasjonen filmskapere og meningsbærere vil føre verden inn i en bedre retning. Samtidig ser vi også at ny teknologi og nye medievaner fører med seg utfordringer som trengs å ta tak i for å holde demokratiet ved like. Dette er tematikk vi gleder oss til å diskutere med de unge selv på festivalen.

Fake news på Amandus

Løgnfabrikken

Hvordan må unge i dag forholde seg til falske nyheter? Hvordan svekker falske nyheter demokratiet og hva ønsker man å oppnå ved å gjøre det? Hva kan vi gjøre for å stoppe det?

På paneldebatt og filmvisning torsdag 11. april kl. 18:00 ved Lillehammer kino, vil vi diskutere nettopp disse spørsmålene.

I forkant av debatten vises filmen “Løgnfabrikken” av Jakob Gottschau og vi vil diskutere temaer som belyses i filmen. Arrangementet gjøres i samarbeid med Movies on War.

Samme kveld arrangeres også en pitchekonkurranse med de nominerte i årets manuskategori, der manuskriptene har tatt utgangspunkt i tematikken fake news.

Ingen Marvefestival

Denne logoen kostet ikke mange millioner å lage, men ble gjort på ca 10 minutter.

Marvefestivalen var selvsagt bare en god gammeldags aprilssnarr fra vår side, og vi bruker selvsagt ikke penger på å endre om på et navn som i år fyller hele 32 år.

For ordens skyld, ønsker vi også å bemerke at vi har ingenting imot TV-figuren Marve Fleksnes, og har bare respekt for Rolv Wesenlunds legendariske rolletolkning. 🙂