EN
Nyhetsartikkel

Amandus tar klimakampen

Til den 33. utgaven av Amandusfestivalen, tar vi klimakampen!

Amandusfestivalen er stedet hvor den fremtidige filmbransjen starter, og dette motiverer oss til å sette et godt eksempel. Prosjektet Amandus YTRING handler om at de unge stemmene skal bli hørt, og reiser derfor engasjerende og samfunnsaktuelle problemstillinger sett i sammenheng av film og medier. Tidligere har vi sett på #metoo og “fake news”.

Men denne gang er det ingen tvil: det er klimasaken som engasjerer mest.

Vår tids store ungdomsropprør vil dermed fargelegge både festivaldrift- og innhold. Det vil bli flere spennende programposter knyttet til tematikken, som filmvisninger, verksteder, seminarer og paneldebatter. Hva er for eksempel grønn filmproduksjon og “cli-fi”? Og hvordan kan egentlig film og medier bidra til å gjøre en forskjell? Til å påvirke framtiden?

Klimafestival

Når vi skal sette klima på dagsordenen, er det også vesentlig at vi som festival er selvransakende i hvordan vi jobber. Vi har derfor pålagt oss regler innad i staben for hvordan vi skal prioritere bærekraftige løsninger og alternativer både i forkant og under festivalavviklingen.

Skrivekonkurranser

Noen er kanskje allerede lei alt dette “klimasnakket”. Men da er det desto viktigere å ikke gi slipp på det ansvaret vi faktisk har for å gjøre en forskjell. Derfor ønsker vi også å inkludere dere, deltakerne våre, mer direkte i form av to manuskonkurranser.

Vår nasjonale manuskonkurranse holdes for deg mellom 16 og 26 år, som med utgangspunkt i emnet “klimaavtrykk” skal skissere et filmmanus. Du er da med i konkurransen om å få delta på manusverksted under festivalen, samt vår egen pitche-konkurranse.

Nytt av i år, arrangerer vi også en regional konkurranse for deg mellom 13 og 16 år, tilhørende Lillehammer-regionen. Her handler det om å komme opp med en filmidé rundt hvordan verden ser ut 100 år fram i tid, som følge av klimaforandringer.

Innsendelsesfrist for begge skrivekonkurranser er 1. mars 2020.

Finn ut mer om konkurransene her: