Amandus tar klimakampen

Nyhetsartikkel

Til den 33. utgaven av Amandusfestivalen, tar vi klimakampen!

Dette er en eldre artikkel og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Amandusfestivalen er stedet hvor den fremtidige filmbransjen starter, og dette motiverer oss til å sette et godt eksempel. Prosjektet Amandus YTRING handler om at de unge stemmene skal bli hørt, og reiser derfor engasjerende og samfunnsaktuelle problemstillinger sett i sammenheng av film og medier. Tidligere har vi sett på #metoo og «fake news».

Men denne gang er det ingen tvil: det er klimasaken som engasjerer mest.

Vår tids store ungdomsropprør vil dermed fargelegge både festivaldrift- og innhold. Det vil bli flere spennende programposter knyttet til tematikken, som filmvisninger, verksteder, seminarer og paneldebatter. Hva er for eksempel grønn filmproduksjon og «cli-fi»? Og hvordan kan egentlig film og medier bidra til å gjøre en forskjell? Til å påvirke framtiden?

Klimafestival

Når vi skal sette klima på dagsordenen, er det også vesentlig at vi som festival er selvransakende i hvordan vi jobber. Vi har derfor pålagt oss regler innad i staben for hvordan vi skal prioritere bærekraftige løsninger og alternativer både i forkant og under festivalavviklingen.

Skrivekonkurranser

Noen er kanskje allerede lei alt dette «klimasnakket». Men da er det desto viktigere å ikke gi slipp på det ansvaret vi faktisk har for å gjøre en forskjell. Derfor ønsker vi også å inkludere dere, deltakerne våre, mer direkte i form av to manuskonkurranser.

Vår nasjonale manuskonkurranse holdes for deg mellom 16 og 26 år, som med utgangspunkt i emnet «klimaavtrykk» skal skissere et filmmanus. Du er da med i konkurransen om å få delta på manusverksted under festivalen, samt vår egen pitche-konkurranse.

Nytt av i år, arrangerer vi også en regional konkurranse for deg mellom 13 og 16 år, tilhørende Lillehammer-regionen. Her handler det om å komme opp med en filmidé rundt hvordan verden ser ut 100 år fram i tid, som følge av klimaforandringer.

Innsendelsesfrist for begge skrivekonkurranser er 1. mars 2020.

Finn ut mer om konkurransene her: