Nyhetsartikkel

Filmfest på Blikkfang

Vi har et spennende sideprogram med langfilmer og filmrelatert moro på årets festival.

I tillegg til hovedprogrammet vårt med de beste student- og unge voksne-filmene fra hele Norden, byr vi også til ekte filmfest under festivalen.

Vi er stolte av å presentere visninger på tre på kommende spillefilmer.

Obs: visningene på kino inngår ikke direkte i festivalpasset, men vi har satt av et knippe billetter som går til passholdere. Her er det førstemann til mølla som gjelder. Billetter hentes i akkrediteringen ved Fabrikken.

Syk pike

Vi åpner festivalen med førvisning av Syk Pike. Denne mørke komedien er laget av Kristoffer Borgli – en av de mest kreative og spennende norske filmskaperne for tiden. Filmen hadde i vår verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes i det offisielle sideprogrammet Un Certain Regard, som er en stor anerkjennelse av filmens mange kvaliteter.

I hovedrollen finner vi Kristine Kujath Thorp, som i løpet av de siste par årene har rukket å bli en norsk filmstjerne, og spiller her en av sine mest utfordrende, og kanskje mest ufyselige, roller til nå. Du får også se Eirik Sæther, Andrea Bræin Hovig, Anders Danielsen Lie, Steinar Klouman Hallert og Cezinando (!) for å nevne noen.

Til visningen kommer filmens produsent Dyveke Bjørkly Graver

Finn billetter til visningen her

Åpningsfilm: Førpremiere på SYK PIKE

torsdag 8. september 18:00 Lillehammer kino sal 2
Velkommen til åpningsfilmen til Amandus Blikkfang. Vi viser SYK PIKE en dag før den ordinære premieren, og får filmens produsent Dyveke Bjørkly Graver på besøk. Gå ikke glipp av denne mørke komedien, som hadde sin verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes i våres.

Gullpalmevinneren

Det er ikke bare Syk Pike som var i Cannes – det var også den svenske regissøren Ruben Östlund med sin nyeste film Triangle of Sadness. Og ikke bare var den i hovedkonkurransen, men den gikk også hen og vant selve hovedprisen på den prestisjetunge festivalen. Östlund har med det begått det kunststykket å vinne gullfilmen to ganger på rad (han vant også for The Square i 2017).

Triangle of Sadness er også en mørk komedie, og en satire om klassestrukturene ombord på en luksusyacht.

Blant hovedrollene finner vi blant annet Charlbi Dean, som tragisk nok brått og uventet døde nå for noen dager siden, bare 32 år gammel. I det som ble hennes siste film gjorde hun en svært god rolle som en modell i overklassen ombord på cruisebåten. Vi møter også Harris Dickinson som kjæresten hennes, samt Woody Harrelson som en eksentrisk kapten på båten.

Finn billetter her.

Førpremiere: TRIANGLE OF SADNESS

fredag 9. september 18:00 Lillehammer kino sal 4
Årets Gullpalmevinner får en eksklusiv førpremiere på Amandus Blikkfang!
Ruben Östlund instuerer Woody Harrelson på cruisebåten.

Snikvisning av multiverset på film

Vi er veldig glade for å ha Jakob Rørvik i juryen til Amandus Blikkfang, og i den anledning er det også ekstra stas å få vise en eksklusiv snikvisning av hans spillefilmdebut Thomas mot Thomas (en sensasjonell teori om det ubetydelige livet i multiverset).

Filmen er en reise inn i multiverset – en vitenskapelig hypotese som vi har sett behandlet i flere filmer det siste året (både Doctor Strange og Everything Everywhere All at Once tok opp tematikken), men her tar vi det mer ned på et noe mer jordnært nivå. For er det mulig å kombinere familieliv med å være

I hovedrollen finner vi Arthur Berning, som spiller Thomas – og mange forskjellige versjoner av Thomas.

Billettsalg kommer hos Lillehammer kino.

Snikvisning av THOMAS MOT THOMAS

lørdag 10. september 18:00 Lillehammer kino
Vi får en eksklusiv snikvisning av Thomas mot Thomas (en sensasjonell teori om det ubetydelige livet i multiverset). Regissør Jakob Rørvik er på besøk i Lillehammer, og tar med seg sin ryk ferskende spillefilmdebut.

Andre arrangementer

Under festivalen inviterer vi også til filmquiz i teltet på Fabrikken, i samarbeid med Lillehammer filmklubb.

Lørdag inviterer vi også en markering av skeivt kulturår med en visning av skeive Amandusfilmer gjennom tidene. Her får du se et knippe svært spennende filmer laget av unge filmskapere fra flere år tilbake med forskjellige innfallsvinkler til hva det vil si å være skeiv.

Disse arrangementene er gratis og vil være åpne for alle, også uten pass, men merk at det er 18 års aldersgrense på quizen.

Filmquiz

fredag 9. september 21:30 Filmteltet
I tillegg til hovedprogrammet vårt med de beste student- og unge voksne-filmene fra hele Norden, byr vi også til ekte filmfest under festivalen. Vi …

Skeiv film på Amandus gjennom tidene

lørdag 10. september 16:30 Filmteltet
Amandus Blikkfang feirer Skeivt kulturår. Lørdag 10. september viser vi et knippe filmer som tar opp skeiv tematikk. Filmene vises i vårt kinotelt bakgården på Fabrikken, og her er det også mulig å nyte noe godt i glasset eller ta en matbit mens man koser seg …

Barnefilm på kino til rabattert pris

Amandus Blikkfang er ikke bare for studenter og voksne – vi ønsker også å ha med barna, og i den anledning tilbyr vi i samarbeid med kinoen rabatterte billetter på alle barnefilmer på lørdag 10. september. Og kanskje kan du få en liten overraskelse på vei inn i kinosalen!

Sjekk ut programmet og billetter på Lillehammer kino sine nettsider.