Årets juryer

Nyheter

Her er de som bedømmer årets Blikkfang-filmer.

Du kan også finne full oversikt over gjester til festivalen her.

Hovedjury

Hovedjuryen deler ut priser for beste fiksjonsfilm, beste dokumentar og beste animasjon, samt fagfunksjonprisene beste regi, beste manus og en valgfri jurypris til en teknisk funksjon.

Christian Lo debuterte med spillefilmen Bestevenner på Berlinalen i 2010, og deltok igjen i 2018 med Los Bando, som vant en rekke priser, inkludert publikumsprisen på Cinekid i Amsterdam. Filmen ble nominert til European Film Awards i 2019. Hans fjerde barnefilm, Lill-Zlatan och morbror Raring, kom i 2022 og deltok på BFI London Film Festival. Lo har også laget De tøffeste gutta (2013) og flere kortfilmer. Han er medeier i produksjonsselskapet Filmbin på Lillehammer.

Emilia Hernesniemi er en prisvinnende regissør fra Finnland og har studert ved Aalto ELO Film School, den største filmskolen i Finnland. Dokumentaren Hei hei Tornio vant Jussi-prisen for beste kortfilm – en prestisjefylt utmerkelse i den finske filmbransjen. Hun har også laget langdokumentaren Radical Creatives.

Thor Joachim Haga er filmkritiker og trolig Norges største ekspert på filmmusikk. Han er utdannet Cand. Philol. i medievitenskap fra Universitetet i Oslo, og skriver for nettmagasinet Montages. Han er også grunnlegger av filmmusikknettstedet Celluloid Tunes.

Pitchejury

Pitchejuryen gir tilbakemeldinger til årets åtte pitchere, og velger en vinner som annonseres på prisutdelingen.

Ola K. Hunnes jobber som utviklingsprodusent hos UpNorth AS, Graham Film AS, Arctic Light AS, og som produsent i Integral Film AS, True Stories Production AS og Matches Films AS. Tidligere var han produksjonsrådgiver i NFI fra 2005 til 2017, og har også erfaring som produsent og kinodistributør.

Trine Aadalen Lo er filmprodusent og medgrunnlegger av produksjonsselskapet Filmbin. Hun har produsert flere prisvinnende og kritikerroste kort- og langfilmer, som De tøffeste gutta (2013) og Los Bando (2018).

Nicholas Sando er filmprodusent og daglig leder i produksjonsselskapet Filmbin, som har laget en rekke populære og prisvinnende barne- og ungdomsfilmer. Nicholas har blant annet produsert filmer som Los Bando (2018), TV-serien Helium (2018), Bestefar er en Alien (2019), Mini-Zlatan og verdens beste onkel (2022), og er co-produsent på den kommende julefilmen Den første julen i Skomakergata (2023), samt linjeprodusent for There’s something in the barn (2023).

Ungdomsjury

Elever fra Create – Lillehammer Kreative videregående skole utgjør ungdomsjuryen på Amandus Blikkfang: