33. festival
01. – 04. april 2020
 • English
 • Amandus for studenter i høyere utdanning

  En av Nordens viktigste møteplasser for filmstudenter.

  Amandusfestivalen ble i 2017 en studentfilmfestival. I det innebærer det at festivalen utvidet sin målgruppe fra å bare være for filmskapere under 20 år, til å også inkludere studenter i høyere utdanning. Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival har som mål å være den viktigste møteplassen for nordiske filmstudenter.

  Filmkonkurranse

  Amandus STUDENT er den største studentfilmkonkurransen i Norge, og en av de største i Norden. Konkurransen er Amanda-kvalifiserende. Konkurransen er åpen for alle filmer som er laget i forbindelse med en utdanningsinstitusjon i Norden i løpet av det siste året.

  Les mer om konkurransen og send inn filmer til Amandus STUDENT her.

  Har dine studenter laget film, håper vi på at du vil hjelpe oss med å få filmene sendt inn til Amandusfestivalen.

  Mange studenter sender inn filmen til festivalen selv, men hvert år går vi også glipp av gode filmer som aldri blir påmeldt. Som ansatt ved utdanningsinstitusjonen eller som fagansvarlig, setter vi stor pris på om du hjelper oss med å få alle spennende filmbidrag inn til festivalen.

  Påmeldingsskjemaet er lagt opp til at filmskaperne selv sender inn sine filmer, men om du som lærer eller representant ønsker å sende inn et større antall filmer, kan du kontakte oss på film@amandusfestivalen.no for å få en mer tilpasset løsning.

  Filmene blir vurdert av en utvelgelseskomité som plukker ut bidragene som blir vist under festivalen. Filmskaperne bak de nominerte filmene til konkurransen får VIP-behandling og får dekket reise og opphold.

  Filmstudenter som knytter verdifulle nettverk.

  Festival og program

  Amandus er ikke bare en filmkonkurranse, men byr også på et spekket festivalprogram bestående av filmvisninger, seminarer, verksteder og sosiale settinger hvor deltakerne kan bygge verdifulle nettverk.

  Programmet til festivalen skal supplere innholdet som studentene allerede får på filmskoler, og være et verdifullt ekstratilbud.

  Programmet vil bestå av egne programposter spesifikt rettet mot studenter. Dette programmet vil i hovedsak legge seg fra torsdag 11. til lørdag 13. april.

  Festivalen vil også i 2019 ha et ekstra fokus på dagsaktuelle utfordringer knyttet til demokrati og ytringsfrihet i en moderne mediehverdag. Fokuset vil bestå av en rekke programposter og være godt synlig gjennom hele festivalen.

  Fredrik Vedholm med prisen for beste studentfilm i 2018. Han vant med dokumentarfilmen Mere min, som var produsert ved Universitetet i Stavanger.

  Amandusprisen

  Amandusprisen er festivalens storslåtte prisutdeling som vil holdes i Maihaugsalen fredag 12. april. Dette regnes gjerne som festivalens store høydepunkt, hvor filmskapere i alle aldere får kjenne på hvordan det er å være ekte filmstjerner på den røde løperen og føle på den sitrende spenningen når prisene deles ut.

  Utdelingen vil også gjestes av celebre gjester, ha musikalske pausebidrag, og svært kompetent jury som deler ut prisene i de forskjellige kategoriene.

  Utdelingen starter kl. 18, og vil vare i underkant av to timer. De som reiser hjem fredag kveld skal fint rekke siste tog i retning Oslo. Lørdagen byr også på filmvisninger og sosiale aktiviteter, så vi vil anbefale alle som har mulighet til å legge den første påskehelgen til Lillehammer.

  Billetter til prisutdelingen er inkludert i festivalpasset.

  Deltakelse

  Festivalpass til Amandusfestivalen koster 350 kr.

  Festivalpasset gir tilgang til alle festivalens hovedarrangementer så fremt ikke annet spesifiseres i programmet.

  Lillehammer har en rekke overnattingsmuligheter. Vi prøver hele tiden å gjøre oppholdet i Lillehammer så rimelig og tilrettelagt som mulig, og jobber derfor kontinuerlig med å få til gode avtaler for overnatting, bespisning og annet man kan trenge når man er på festival. Informasjon om disse avtalene vil annonseres fortløpende så snart de er klare.

  Nominerte filmskapere får tilbud om overnatting på et av festivalens overnattingssteder.

  Som et naturlig knutepunkt i enden av Mjøsa, har Lillehammer svært gode transportmuligheter. Fra Lillehammer skysstasjon kan du ta tog i retning Oslo hver time, og det går flere avganger om dagen nordover i retning Trondheim. I tillegg finnes det gode bussforbindelser.